11 tips om je laatste jaar op de middelbare school te knallen

Na al die jaren op de middelbare school, ben je misschien wel toe aan iets nieuws. Maar… je moet nog een heel jaar! En wat voor jaar? Je eindexamenjaar! Met deze 11 tips ga jij ook je allerlaatste schooljaar op de middelbare rocken!

 1. Bedenk en organiseer samen met klasgenoten een supertoffe examenstunt.

 2. Hoe beter je je best doet, hoe groter de kans dat je je examens haalt en hoe sneller je met een leuke vervolgopleiding kan beginnen.

 3. Behalve de video’s van je favoriete vloggers, staan er ook veel video’s van examenstof op YouTube. Wissel die video’s een beetje met elkaar af. Steek je nog wat van dat YouTuben op ook!

 4. Vind je sommige vakken lastig? Schrijf steekwoorden of aantekeningen op een briefje en hang die op in huis. Naar de wc moet je toch en in bed liggen ook. Herhaling is super belangrijk in het leerproces!

 5. Spreek met je ouders af dat als jij je examen haalt, je een tof examenfeest mag geven.

 6. Ben je muzikaal? Zing samenvattingen dan op de melodie van je favo songs. Wedden dat je die leerstof nooit meer vergeet?

 7. Het klinkt cliché, maar genoeg slapen, gezond eten en regelmatig sporten zijn echt belangrijk voor een goede concentratie en dus bij het halen van goede cijfers.

 8. Houd bij elke saaie les in gedachte dat jij na de examens straks méga lang zomervakantie hebt.

 9. Het is lastig, maar probeer je telefoon tijdens het leren echt even weg te leggen. Zo kun je je veel beter concentreren. Enne, hoe eerder je klaar bent, hoe eerder je weer op je telefoon kunt. Win-win!

 10. Leer samen met je vriend(inn)en. Snap jij iets niet, snapt hij/zij het misschien wel en andersom. Samen weet je meer dan alleen!

 11. No stress! Doe je best, meer kun je niet doen. Haal je een keer een onvoldoende? Kan gebeuren, volgende keer scoor je een voldoende!
Weet jij al welke studie(richting) je gaat kiezen? Laat het ons hieronder weten!
Voor- en achternaam
Meerdere antwoorden mogelijk