"Het gaat nu tussen Beveiliging en Sociaal Maatschappelijk Dienstverlener"

Hoi, ik ben Ayoub. Misschien heb je me al wel eens op een poster langs de weg zien staan, want ik was een van de modellen voor de campagne van mboRijnland. Maar het leuke is, ik zit ook écht in het laatste jaar van het vmbo en ben op zoek naar een mbo-opleiding. Dus ook ik was 12 november te vinden op de Open Dag van mboRijnland. In deze blog vertel ik wat ik ervan vond en of ik al weet welke opleiding ik ga volgen.

Voordat ik de Open Dag bezocht, twijfelde ik tussen drie opleidingen:

Ik besloot dat ik tijdens de Open Dag die drie opleidingen wilde bezoeken. Elke opleiding had een eigen lokaal. Bij de ene opleiding werd een presentatie gegeven en bij de ander kwam een student naar je toe om één op één te vertellen hoe de opleiding in elkaar zit. Ze vertelden hoe lang een opleiding duurt, wat je doet tijdens de opleiding en wat voor stages je kunt lopen. Ik wist niet dat je tijdens je opleiding al zo veel mag stagelopen. Dat lijkt me leuk!

Nu ik de Open Dag heb bezocht weet ik dat ik toch niet voor Sport & Bewegen ga kiezen. Sport moet vooral een hobby blijven. Het gaat nu dus tussen Beveiliging en Sociaal Maatschappelijk Dienstverlener. Ik denk dat die laatste iets beter bij me past omdat het een sociale opleiding is, maar ik twijfel nog wel. Daarom ga ik in december Proefstuderen.

Wil jij ook een opleiding uitproberen? Klik op de onderstaande button en registreer je voor Proefstuderen op 13 december.

Ik wil proefstuderen!