Mediavormgever

Opleidingen Mediavormgeving

Deze opleiding is VOL voor instroom in studiejaar 2019-2020.

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Als mediavormgever ontwerp en realiseer je interactieve en audiovisuele media-uitingen. Je werkt tijdens je opleiding met name aan interactieve websites, animaties en audiovisuele producties en in mindere mate ook aan andere media-uitingen, zoals advertenties en posters.

Bezoek voor meer informatie de voorlichtingskalender.

Opleidingsinhoud

Je begint met kleine, eenvoudige opdrachten. Daarna werk je aan steeds grotere opdrachten van externe opdrachtgevers die hoge eisen stellen. Je wordt hierin begeleid door ons leerbedrijf waarin we samenwerken met andere bedrijven.

Natuurlijk wordt er ook veel tijd besteed aan het leren omgaan met pakketten als bijvoorbeeld Photoshop en Final Cut Pro. Ook vormgeving komt steeds terug in het lespakket. Daarnaast krijg je Nederlands, rekenen, Engels en Loopbaan & Burgerschap.

Haal meer uit je opleiding

Bij mboRijnland kan je zelf een richting geven aan je opleiding. Zo sluit je opleiding aan bij wie jij bent en wat jij wilt worden. Kijk eens naar deze mogelijkheden:

Buitenland

Wil jij tijdens je mbo-opleiding stage lopen in het buitenland of vakken volgen aan een buitenlandse school? Lees meer over internationalisering >

Keuzedelen

Een deel van je opleiding kan je zelf invullen. Je kunt keuzedelen kiezen die aansluiten bij jouw vakspecialisme, interesses, hobby’s en toekomstdromen! Lees meer over keuzedelen >

Ondernemerschap

Tijdens je studie al een eigen bedrijf starten? Of een winkel runnen? Bij mboRijnland krijg je de kans om jouw ondernemendheid te versterken. Lees meer over ondernemerschap >

Als project hebben een aantal mediavormgeving studenten een video gemaakt over meiden in de ICT. Het geeft een goed beeld van wat je onder andere kunt verwachten van de opleiding.

Beroepseisen

Toelatingseisen

Voor deze opleiding heb je één van de volgende diploma’s nodig:

  • Diploma vmbo kaderberoepsgerichte leerweg
  • Diploma vmbo gemengde leerweg
  • Diploma vmbo theoretische leerweg
  • Diploma mbo-opleiding niveau 2
  • Diploma mbo-opleiding niveau 3
  • Overgangsbewijs naar havo/vwo 4  

Maximum aantal plaatsen
Deze opleiding heeft een maximum aantal plaatsen. Dit aantal is: 60

We plaatsen studenten op volgorde van aanmelding. Als we het maximum aantal studenten geplaatst hebben, dan kom je op een wachtlijst. Je wordt hier dan over geïnformeerd.
Wil je meer informatie over toelating bij mboRijnland kijk dan hier.

Aanvullende eisen
Deze opleiding heeft aanvullende eisen. Je moet voldoen aan deze eisen om geplaatst te kunnen worden. Voor deze opleiding betekent dit dat je aanleg moet hebben voor een creatief of artistiek beroep. Of je hieraan voldoet testen we via intakeactiviteiten. 

Aanvullende intakeactiviteiten

Als je je aanmeldt bij mboRijnland dan krijg je een invidueel intakegesprek. Daarnaast vragen je we de startmeter in te vullen. Een online vragentest. We willen je graag beter leren kennen. Voor deze opleiding geldt dat er ook een aanvullende intakeactiviteit is. Je krijgt een individuele opdracht thuisgestuurd. Deze bestaat uit twee delen. We vragen je een weer-app te ontwerpen. Ook vragen we jezelf voor te stellen in een video. We bespreken de opdracht tijdens het intakegesprek. Na afloop van het gesprek krijg je een studiekeuzeadvies

Wil je meer informatie over toelating bij mboRijnland kijk dan hier.

Studiewijzer

Download de PDF

Kosten

Kijk voor een uitgebreider overzicht van de kosten van dit schooljaar bij het kostenoverzicht op www.mborijnland.nl/kosten. Op deze pagina vind je ook meer informatie over betalingsmogelijkheden en studiefinanciering.

Kosten van boeken en materialen

De kosten van boeken en materialen verschillen per opleiding. Je kunt bij één van de leveranciers op onze speciale schoolboekenpagina op www.mborijnland.nl/schoolboeken jouw boekenpakket bestellen.

Locaties

  • Leiden (Bètaplein) (BOL)

Deze opleiding is VOL voor instroom in studiejaar 2019-2020.

Aanmelden opleiding Beleef het zelf
In het kort
Leerweg
BOL
Niveau
4
Duur
4 jaar
Locatie
Leiden (Bètaplein) - BOL is VOL voor schooljaar 2019-2020

Deze opleiding heeft maximaal 60 plaatsen

Deze opleiding is VOL voor instroom in studiejaar 2019-2020. Bij aanmelden kom je op een wachtlijst

Je aanmelding komt op een wachtlijst
Heb je vragen?

Neem contact met ons op

Stel je vraag

Bekijk ook deze opleidingen