Allround Timmerman

Aan de slag op de bouwplaats!

In de bouwwereld maak je gebouwen. Huizen, bijvoorbeeld, of kantoren en scholen. Een geweldige uitdaging. Je maakt gebruik van allerlei materialen. Natuurlijk hout, beton en stenen. Daarnaast kan het zomaar zijn dat je natuurlijke materialen als balen stro verwerkt in een muur. Perfect en goedkoop isolatiemateriaal. Op een schuin dak leg je behalve dakpannen ook zonnepanelen.

Bekijk opleidingen

Jij zorgt ervoor dat de constructies sterk zijn en de kosten niet de pan uitrijzen. Je werkt aan de hand van een planning, werkvoorbereiding en werktekeningen. Die worden gemaakt door de middenkaderfunctionaris bouw. Op de werkplaats houdt de uitvoerder de werkzaamheden het bouwproject onder controle. Hij zorgt dat jij je werk goed kunt doen en prettig samenwerkt met de andere vakmensen om je heen.  

De opleiding is in Leiden vol. In Gouda is er nog voldoende plaats.

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Hout vind je heerlijk materiaal om mee te werken. Zo veel soorten. Zo veel mogelijkheden. Als allround timmerman verricht je de meer ingewikkelde timmerwerkzaamheden. Niet alleen maak je kozijnen, ramen en deuren, maar ook trappen, vloeren en daken. Je doet bijzonder timmerwerk, verzorgt de hoofdmaatvoering en voert stelwerk uitDeuren hang je af, steigers monteer je. Complex dakwerk levert jou geen enkel probleem op. Je zet je kwaliteiten in bij nieuwbouw en renovatie. De ene keer ben je bezig bij particulieren. In een bungalow, eengezinswoning of appartement. Een andere keer werk je in een school, fabriek of ziekenhuis. Je maakt vaktekeningen, weet iets van planning af én van wat andere vakmensen in de bouw doen. Je werkt samen met collega’s en stuurt een kleine ploeg timmerlieden aan.

Opleidingsinhoud

Je werkt al bij een bouwbedrijf en wilt hogerop. Daarom wil je verder leren. De opleiding Allround timmerman biedt je alle mogelijkheden. Je gaat één dag of twee avonden in de week naar school. Dan komen de theorie en de praktijk van het vak aan bod. Je leert zelfstandig allerlei houten onderdelen van gebouwen te maken. Je leert om te gaan met gereedschappen en houtbewerkingsmachines. Je leert vaktekeningen te maken. Maar je besteedt ook aandacht aan je beroepshouding. Verder werk je aan je sociale en communicatieve vaardigheden. Na je opleiding heb je een brede kennis van de vakonderdelen.

BBL

BBL staat voor Beroepsbegeleidende Leerweg. In deze variant zit je maar een of twee dagen per week op school en volg je minimaal 640 uur stage / bpv (per studiejaar) bij een erkend leerbedrijf. Je hebt een praktijkplaats bij een erkend leerbedrijf nodig. Je leert de opleiding in de praktijk en krijgt op school de benodigde kennis en vaardigheden. Het is heel belangrijk om meteen bij de start van de opleiding een praktijkplaats bij een erkend leerwerkbedrijf te hebben. Dan pas kun je de opleiding goed volgen. Heb je hulp nodig bij het vinden van een leerwerkbedrijf? Kijk op www.stagemarkt.nl en bespreek dit in het intakegesprek.

Haal meer uit je opleiding

Bij mboRijnland kan je zelf een richting geven aan je opleiding. Zo sluit je opleiding aan bij wie jij bent en wat jij wilt worden. Kijk eens naar deze mogelijkheden:

Buitenland

Wil jij tijdens je mbo-opleiding stage lopen in het buitenland of vakken volgen aan een buitenlandse school? Lees meer over internationalisering >

Keuzedelen

Een deel van je opleiding kan je zelf invullen. Je kunt keuzedelen kiezen die aansluiten bij jouw vakspecialisme, interesses, hobby’s en toekomstdromen! Lees meer over keuzedelen >

Ondernemerschap

Tijdens je studie al een eigen bedrijf starten? Of een winkel runnen? Bij mboRijnland krijg je de kans om jouw ondernemendheid te versterken. Lees meer over ondernemerschap >

Toelatingseisen

Voor deze opleiding heb je één van de volgende diploma’s nodig:

  • Diploma vmbo kaderberoepsgerichte leerweg
  • Diploma vmbo gemengde leerweg
  • Diploma vmbo theoretische leerweg
  • Diploma mbo-opleiding niveau 2
  • Diploma mbo-opleiding niveau 3
  • Overgangsbewijs naar havo/vwo 4  

Studiewijzer

Download de PDF

Kosten

Kijk voor een uitgebreider overzicht van de kosten van dit schooljaar bij het kostenoverzicht op www.mborijnland.nl/kosten. Op deze pagina vind je ook meer informatie over betalingsmogelijkheden en studiefinanciering.

Kosten van boeken en materialen

De kosten van boeken en materialen verschillen per opleiding. Je kunt bij één van de leveranciers op onze speciale schoolboekenpagina op www.mborijnland.nl/schoolboeken jouw boekenpakket bestellen.

Locaties

  • Gouda (Groen van Prinsterersingel) (BBL)
  • Leiden (Gitstraat) (BBL)

De opleiding is in Leiden vol. In Gouda is er nog voldoende plaats.

Aanmelden opleiding Beleef het zelf
In het kort
Leerweg
BBL
Niveau
3
Duur
3 jaar
Locaties
Gouda
Leiden (Gitstraat) - BBL is VOL voor schooljaar 2019-2020
Heb je vragen?

Neem contact met ons op

Stel je vraag

Bekijk ook deze opleidingen