Verpleegkundige (BBL)

Voor jou zit een dag altijd vol verrassingen en kansen. Die hebben altijd met anderen te maken. Je wilt graag iets betekenen voor zieke en kwetsbare mensen die best wat hulp en aandacht kunnen gebruiken. Je wilt hen praktisch ondersteunen, bijdragen aan hun genezingsproces of hun leven zo leefbaar mogelijk maken. Als dit jouw droombaan is, denk dan eens aan een opleiding verpleegkunde.

Bekijk opleidingen

Start in september

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Dit traject duurt 2,5 jaar en start in januari alleen op de locaties Leidschendam-Voorburg en Gouda.

Je wilt er zijn voor anderen. Dan ben je helemaal op je plek in een verzorgings- of verpleeghuis, in de thuiszorg of in het ziekenhuis. Als verpleegkundige ben je daar verantwoordelijk voor de lichamelijke verzorging en begeleiding van de zorgvragers. Daarnaast geef je injecties, breng je infusen aan en verzorg je wonden.

Dit werk kun je als verpleegkundige ook doen in een ziekenhuis of een psychiatrisch centrum. Je draagt op deze manier bij aan de genezing van mensen. Of in ieder geval aan een betere kwaliteit van leven. Daarbij let je niet alleen op hun gezondheid, maar ook op hun woonsituatie en hun welzijn. Hierover onderhoud je met de zorgvragers en hun familie een intensief contact.Het zijn zaken die voor hen – en dus ook voor jou – belangrijk zijn. Je hebt een boeiende, afwisselende en ook heel verantwoordelijke baan.

Opleidingsinhoud

Wonden schoonmaken. Verbanden aanleggen. Medicijnen toedienen. Een injectie geven. Het zijn zo maar wat verpleegtechnische handelingen die je leert tijdens de opleiding Verpleegkundige. Daarnaast leer je ook hoe je verpleegkundige zorg plant en coördineert. Hoe je gezondheidsvoorlichting geeft.

Als verpleegkundige wil je er zijn voor anderen. Dat betekent dat je goed moet kunnen luisteren. Dat je goed moet kunnen omgaan met allerlei typen zorgvragers. Daarom besteed je in de opleiding veel aandacht aan je sociale vaardigheden.

BBL

BBL staat voor Beroepsbegeleidende Leerweg. In deze variant zit je maar een of twee dagen per week op school en werk je minimaal 640 uur (per schooljaar) in een erkend leerbedrijf. Zorg ervoor dat je voor de start van je studie een erkend leerwerkbedrijf hebt. Hulp nodig bij het vinden van een leerwerkbedrijf? Kijk op www.stagemarkt.nl

Toelatingseisen

  • Je kunt je voor deze opleiding alleen aanmelden met Mbo-diploma MZ/VIG niveau 3
  • Voor de BBL-opleiding moet je een arbeidsovereenkomst hebben bij een zorginstelling voor minimaal 24 uur per week.

Studiewijzer

Download de PDF

Kosten

Kijk voor een uitgebreider overzicht van de kosten van dit schooljaar bij het kostenoverzicht op www.mborijnland.nl/kosten. Op deze pagina vind je ook meer informatie over betalingsmogelijkheden en studiefinanciering.

Kosten van boeken en materialen

De kosten van boeken en materialen verschillen per opleiding. Je kunt bij één van de leveranciers op onze speciale schoolboekenpagina op www.mborijnland.nl/schoolboeken jouw boekenpakket bestellen.

Bijzonderheden

Dit traject duurt 2,5 tot 3 jaar en start in januari alleen op de locaties Leidschendam-Voorburg en Gouda. Als je kiest voor een BBL-opleiding, volg je deels onderwijs bij mboRijnland. Dit combineer je met werken in de praktijk.

Locaties

  • Gouda (Groen van Prinsterersingel) (BBL)
  • Leidschendam-Voorburg (Fluitpolderplein) (BBL)

Start in september

Aanmelden opleiding Beleef het zelf
In het kort
Leerweg
BBL
Niveau
4
Duur
3 jaar
Locaties
Gouda
Leidschendam
Heb je vragen?

Neem contact met ons op

Stel je vraag

Bekijk ook deze opleidingen