Secretaresse

‘Laat dat maar aan mij over. Dat regel ik wel even.’ Het zouden zomaar jouw woorden kunnen zijn. Vergeleken met anderen heb jij echt een organisatietalent. Kun je ook nog eens goed met mensen omgaan. Deze kwaliteiten van jou matchen wel heel mooi met een secretariële opleiding. Jij als het aanspreekpunt voor je leidinggevende. Jij als de persoon die hem veel werk uit handen neemt.

Bekijk opleidingen

Een secretariële opleiding maakt je tot de duizendpoot van het bedrijf. Je bent het visitekaartje van het bedrijf als je gasten ontvangt en de telefoon opneemt. Het management vertrouwt jou het schrijven van een goede brief graag toe. Je maakt een mooie uitnodiging voor een bedrijfspresentatie. Een evenement organiseren is voor jou geen probleem. Voor je leidinggevende voer je de meest uiteenlopende taken uit; van de agenda bijhouden en vergaderstukken rondsturen tot notulen uitwerken en de post bijhouden. Misschien stuur je ook andere secretaresses aan. En zo kun je langzaam uitgroeien tot een onmisbare schakel in het bedrijf waar je werkt. 

Ga op ontdekkingstocht en kijk via onderstaande links welke opleiding het beste bij jou past. Heb je die gevonden, meld je dan online aan.

Opleidingen Secretariële opleidingen

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Het lukt je prima om heel vriendelijk alles voor elkaar te krijgen. Je leidinggevende kan dan ook veel aan je overlaten. Je werkt voor een directeur, manager, afdelingshoofd of teamleider. Je bent zijn of haar rechterhand en houdt de agenda bij. Zonder veel moeite schrijf je een prima brief, e-mail of memo. Je vindt het een uitdaging om dat in het Engels of een andere vreemde taal zoals Duits of Spaans te doen. Je neemt voor je leidinggevende de telefoon op. Ontvangt zijn of haar bezoekers en zorgt ervoor dat zij zich op hun gemak voelen. Je werkt heel makkelijk met de computer en andere moderne kantoorapparatuur. Kortom, als secretaresse kun je veel mensen een goed gevoel geven.

Opleidingsinhoud

Secretaresse, dát wordt jouw beroep. Misschien heb je er wel altijd van gedroomd om zaken te regelen voor je manager of directeur. Om een hecht team te vormen. Dan zal de opleiding Secretaresse je best bevallen. Je leert daarin allerlei administratieve en organisatorische taken uit te voeren. Zoals: agenda bijhouden, vergaderstukken versturen, post en telefoon verwerken, notuleren, vergaderingen en congressen organiseren. Daarvoor train je intensief je sociale en communicatieve vaardigheden. Ook leer je hoe je een goede brief en e-mail schrijft. In het Nederlands én in meerdere vreemde talen. De opdrachten zijn echte authentieke leeractiviteiten, oftewel gebaseerd op de beroepspraktijk. Daarnaast speelt natuurlijk ook de beroepspraktijkvorming (BPV, de stage) een belangrijke rol.

Haal meer uit je opleiding

Bij mboRijnland kan je zelf een richting geven aan je opleiding. Zo sluit je opleiding aan bij wie jij bent en wat jij wilt worden. Kijk eens naar deze mogelijkheden:

Buitenland

Wil jij tijdens je mbo-opleiding stage lopen in het buitenland of vakken volgen aan een buitenlandse school? Lees meer over internationalisering >

Keuzedelen

Een deel van je opleiding kan je zelf invullen. Je kunt keuzedelen kiezen die aansluiten bij jouw vakspecialisme, interesses, hobby’s en toekomstdromen! Lees meer over keuzedelen >

Ondernemerschap

Tijdens je studie al een eigen bedrijf starten? Of een winkel runnen? Bij mboRijnland krijg je de kans om jouw ondernemendheid te versterken. Lees meer over ondernemerschap >

Toelatingseisen

Voor deze opleiding heb je één van de volgende diploma’s nodig:

  • Diploma vmbo kaderberoepsgerichte leerweg
  • Diploma vmbo gemengde leerweg
  • Diploma vmbo theoretische leerweg
  • Diploma mbo-opleiding niveau 2
  • Diploma mbo-opleiding niveau 3
  • Overgangsbewijs naar havo/vwo 4  

Studiewijzer

Download de PDF

Kosten

Kijk voor een uitgebreider overzicht van de kosten van dit schooljaar bij het kostenoverzicht op www.mborijnland.nl/kosten. Op deze pagina vind je ook meer informatie over betalingsmogelijkheden en studiefinanciering.

Kosten van boeken en materialen

De kosten van boeken en materialen verschillen per opleiding. Je kunt bij één van de leveranciers op onze speciale schoolboekenpagina op www.mborijnland.nl/schoolboeken jouw boekenpakket bestellen.

Studeren met Laptop

Bij deze opleiding is veel lesstof webbased dat wil zeggen via internet toegankelijk en dus altijd en overal bereikbaar. We raden je daarom aan om gebruik te maken van je eigen laptop. Klik hier voor meer informatie (PDF)

Bijzonderheden

Locaties

  • Gouda (Groen van Prinsterersingel) (BOL)
  • Zoetermeer (Van Doornenplantsoen) (BOL)
  • Leiden (Bètaplein) (BOL)
Aanmelden opleiding Beleef het zelf
In het kort
Leerweg
BOL
Niveau
3
Duur
2 jaar
Locaties
Gouda
Zoetermeer (Van Doornenplantsoen)
Leiden (Bètaplein)
Heb je vragen?

Neem contact met ons op

Stel je vraag

Bekijk ook deze opleidingen