Medewerker secretariaat en receptie

‘Laat dat maar aan mij over. Dat regel ik wel even.’ Het zouden zomaar jouw woorden kunnen zijn. Vergeleken met anderen heb jij echt een organisatietalent. Kun je ook nog eens goed met mensen omgaan. Deze kwaliteiten van jou matchen wel heel mooi met een secretariële opleiding. Jij als het aanspreekpunt voor je leidinggevende. Jij als de persoon die hem veel werk uit handen neemt.

Bekijk opleidingen

Een secretariële opleiding maakt je tot de duizendpoot van het bedrijf. Je bent het visitekaartje van het bedrijf als je gasten ontvangt en de telefoon opneemt. Het management vertrouwt jou het schrijven van een goede brief graag toe. Je maakt een mooie uitnodiging voor een bedrijfspresentatie. Een evenement organiseren is voor jou geen probleem. Voor je leidinggevende voer je de meest uiteenlopende taken uit; van de agenda bijhouden en vergaderstukken rondsturen tot notulen uitwerken en de post bijhouden. Misschien stuur je ook andere secretaresses aan. En zo kun je langzaam uitgroeien tot een onmisbare schakel in het bedrijf waar je werkt. 

Ga op ontdekkingstocht en kijk via onderstaande links welke opleiding het beste bij jou past. Heb je die gevonden, meld je dan online aan.

Opleidingen Secretariële opleidingen

Opleiding is VOL in Gouda, Leiden en Zoetermeer. Aanmelden voor Woerden is nog mogelijk

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Je voelt je lekker als je je handen uit de mouwen kunt steken, bijvoorbeeld door je leidinggevende te ondersteunen bij verschillende werkzaamheden. Als medewerker secretariaat en receptie maak je daar je beroep van! Je bent de rechterhand van de afdelingssecretaresse of de directiesecretaresse. Die ondersteun je op allerlei manieren. Telefoneren, post verzorgen, notuleren, de agenda beheren, de voorraad en het (elektronisch) archief bijhouden: het behoort allemaal tot je takenpakket. Hierdoor zorg je er mede voor dat alles binnen het bedrijf op rolletjes loopt. Je collega’s zijn je er dankbaar voor. Als medewerker secretariaat en receptie kom je op een kantoor terecht. De meeste grote organisaties hebben een functie als deze hard nodig.

Opleidingsinhoud

Je gaat alles leren op het gebied van de volgende taken. Telefoneren. Verzorgen van de in- en uitgaande post. Bezoekers ontvangen. Administratieve gegevens invoeren. Al deze afwisselende werkzaamheden en nog veel meer leer je in de opleiding Medewerker secretariaat en receptie. Je hebt later veel contact met mensen. Daarom besteed je nu veel aandacht aan sociale en communicatieve vaardigheden. Een goede brief of e-mail schrijven? Dat leer je in het Nederlands én in het Engels. Je maakt gebruik van moderne kantoorapparatuur en speciale software. De opdrachten zijn echte authentieke leeractiviteiten, oftewel gebaseerd op de beroepspraktijk. Je docenten begeleiden je daarbij. Daarnaast speelt natuurlijk ook de beroepspraktijkvorming (BPV, de stage) een belangrijke rol.

Haal meer uit je opleiding

Bij mboRijnland kan je zelf een richting geven aan je opleiding. Zo sluit je opleiding aan bij wie jij bent en wat jij wilt worden. Kijk eens naar deze mogelijkheden:

Buitenland

Wil jij tijdens je mbo-opleiding stage lopen in het buitenland of vakken volgen aan een buitenlandse school? Lees meer over internationalisering >

Keuzedelen

Een deel van je opleiding kan je zelf invullen. Je kunt keuzedelen kiezen die aansluiten bij jouw vakspecialisme, interesses, hobby’s en toekomstdromen! Lees meer over keuzedelen >

Ondernemerschap

Tijdens je studie al een eigen bedrijf starten? Of een winkel runnen? Bij mboRijnland krijg je de kans om jouw ondernemendheid te versterken. Lees meer over ondernemerschap >

Toelatingseisen

Voor deze opleiding heb je één van de volgende diploma’s nodig:

 • Diploma vmbo basisberoepsgerichte leerweg
 • Diploma entreeopleiding
 • Diploma vmbo kaderberoepsgerichte leerweg
 • Diploma vmbo gemengde leerweg
 • Diploma vmbo theoretische leerweg
 • Diploma mbo-opleiding niveau 2
 • Diploma mbo-opleiding niveau 3
 • Overgangsbewijs naar havo/vwo 4

Maximum aantal plaatsen
Deze opleiding heeft een maximum aantal plaatsen samen met de opleiding medewerker financiële) administratie. Het aantal plaatsen geldt voor alle locaties samen. Dit aantal is:200

We plaatsen studenten op volgorde van aanmelding. Als we het maximum aantal studenten geplaatst hebben, dan kom je op een wachtlijst. Je wordt hier dan over geïnformeerd. 
Je kunt je aanmelden door het aanmeldformulier volledig in te vullen. Daarnaast neem je verplicht deel aan onze intakeactiviteiten: het invullen van onze Startmeter en een intakegesprek. Wil je meer informatie over toelating bij mboRijnland kijk dan hier.

Studiewijzer

Download de PDF

Kosten

Kijk voor een uitgebreider overzicht van de kosten van dit schooljaar bij het kostenoverzicht op www.mborijnland.nl/kosten. Op deze pagina vind je ook meer informatie over betalingsmogelijkheden en studiefinanciering.

Kosten van boeken en materialen

De kosten van boeken en materialen verschillen per opleiding. Je kunt bij één van de leveranciers op onze speciale schoolboekenpagina op www.mborijnland.nl/schoolboeken jouw boekenpakket bestellen.

Studeren met Laptop

Bij deze opleiding is veel lesstof webbased dat wil zeggen via internet toegankelijk en dus altijd en overal bereikbaar. We raden je daarom aan om gebruik te maken van je eigen laptop. Klik hier voor meer informatie (PDF)

Bijzonderheden

Opleiding vol in Leiden

Deze opleiding is vol in Leiden. Je kunt je nog wel aanmelden voor de andere locaties.

Locaties

 • Gouda (Groen van Prinsterersingel) (BOL)
 • Woerden (Polanerbaan) (BOL)
 • Zoetermeer (Van Doornenplantsoen) (BOL)
 • Leiden (Bètaplein) (BOL)

Opleiding is VOL in Gouda, Leiden en Zoetermeer. Aanmelden voor Woerden is nog mogelijk

Aanmelden opleiding Beleef het zelf
In het kort
Leerweg
BOL
Niveau
2
Duur
2 jaar
Locaties
Gouda - BOL is VOL voor schooljaar 2018-2019
Woerden
Zoetermeer (Van Doornenplantsoen) - BOL is VOL voor schooljaar 2018-2019
Leiden (Bètaplein) - BOL is VOL voor schooljaar 2018-2019

Deze opleiding heeft maximaal 200 plaatsen

Opleiding is vol in Leiden, je kunt je nog wel aanmelden voor de andere locaties

Bijna vol: aanmelden is nog mogelijk
Heb je vragen?

Neem contact met ons op

Stel je vraag

Bekijk ook deze opleidingen