Vakman Ondernemer

Iets verkopen vond je als kind al leuk. Het is echt je talent. Dat heb je misschien ook al bewezen in je bijbaan. Je praat makkelijk met allerlei soorten mensen en wint snel hun vertrouwen. Iedere leuke deal maakt jouw dag goed. En je bent een doorzetter, laat je niet snel uit het veld slaan. Tja…, dan is de keuze voor jou toch niet zo moeilijk? Een opleiding Verkopen & Ondernemerschap ligt voor de hand. Kies voor een uitdagende carrière in de retail.
Bekijk opleidingen

Ontdek hieronder welke opleiding jou het meeste trekt. Heb je die gevonden, meld je dan aan. Gewoon digitaal.

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Deze eenjarige opleiding volg je na een afgeronde mbo niveau 3 opleiding. Heb je nog geen niveau 3 diploma en wil je ondernemen? Bekijk dan de opleiding Manager retail.

Een eigen bedrijf, het is al lange tijd jouw droom. Daarom wil je op korte termijn een onderneming beginnen of overnemen. Jouw eigen vakmanschap ligt daarvoor aan de basis. Je bent een specialist op het gebied van ICT of techniek. Je weet alles over thuiszorg of kinderopvang. Je bent een vakman als het gaat om brood en banket bakken, tuinieren of drukken. Het enige wat nog ontbreekt, is je eigen bedrijf. Die stap neem je door de eenjarige specialistenopleiding Ondernemerschap op basis van vakmanschap te volgen. Terwijl je nog met de opleiding bezig bent, start je al met je bedrijf. Het is dé ideale mogelijkheid om onder begeleiding jouw eigen zaak vorm te geven.

 

Opleidingsinhoud

In deze specialistenopleiding volg je op mbo 4-niveau de vakken Nederlands, rekenen, Engels en loopbaan & burgerschap. Bij de start van je eigen bedrijf word je begeleid door docenten en ervaren ondernemers. Zij leren jou hoe jij je onderneming tot een succes kunt maken. Je gaat aan de slag met het ondernemingsplan. Denkt na over de positionering en financiering van je onderneming. Ook over de inkoop, de promotie en het personeelsmanagement.

Deze fulltime opleiding volg je grotendeels klassikaal. Daarnaast loop je stage bij een bedrijf en doe je een keuzeonderdeel. Je ontvangt het mbo 4-diploma Ondernemerschap op basis van vakmanschap, indien je aan het einde van het opleidingsjaar alle onderdelen voldoende hebt afgerond. Dat geldt ook voor de vakken Nederlands, Engels en rekenen.

Haal meer uit je opleiding

Bij mboRijnland kan je zelf een richting geven aan je opleiding. Zo sluit je opleiding aan bij wie jij bent en wat jij wilt worden. Kijk eens naar deze mogelijkheden:

Buitenland

Wil jij tijdens je mbo-opleiding stage lopen in het buitenland of vakken volgen aan een buitenlandse school? Lees meer over internationalisering >

Keuzedelen

Een deel van je opleiding kan je zelf invullen. Je kunt keuzedelen kiezen die aansluiten bij jouw vakspecialisme, interesses, hobby’s en toekomstdromen! Lees meer over keuzedelen >

Ondernemerschap

Tijdens je studie al een eigen bedrijf starten? Of een winkel runnen? Bij mboRijnland krijg je de kans om jouw ondernemendheid te versterken. Lees meer over ondernemerschap >

Beroepseisen

  • Je moet het een uitdaging vinden om als ondernemer je eigen beslissingen te nemen. Om zo voor een groot deel je eigen succes te bepalen.
  • Je moet de tijd willen nemen om je onderneming goed voor te bereiden.
  • Je moet op tijd om ondersteuning durven vragen. Als jij niet de vaardigheden en kennis in huis hebt die je voor iets nodig hebt. Of als het niet gaat zoals jij wilt.
  • Je moet ervoor zorgen dat je alleen aanvaardbare risico’s neemt. • Je bent er niet bang voor om verantwoordelijkheid te dragen. Om hard te werken en om vooral heel gedisciplineerd te zijn.

 

Toelatingseisen

Om te worden toegelaten tot deze opleiding moet je een mbo niveau 3 diploma hebben. 
Heb je nog geen niveau 3 diploma en wil je ondernemen? Bekijk dan de opleiding Manager retail.

Intakeactiviteiten

Als je je aanmeldt bij mboRijnland dan krijg je een invidueel intakegesprek. Daarnaast vragen je we de startmeter in te vullen. Een online vragentest. We willen je graag beter leren kennen. Voor deze opleiding geldt dat er ook een aanvullende intakeactiviteit is. We vragen je om een korte presentatie voor te bereiden over de onderneming die je wilt beginnen. Dit doe je thuis. De presentatie wordt besproken tijdens het intakegesprek. 

Maximum aantal plaatsen

Deze opleiding heeft een maximum aantal plaatsen. Het aantal plaatsen geldt voor alle locaties samen. Dit aantal is: 25

We plaatsen studenten op volgorde van aanmelding. Als we het maximum aantal studenten geplaatst hebben, dan kom je op een wachtlijst. Je wordt hier dan over geïnformeerd. 
Je kunt je aanmelden door het aanmeldformulier volledig in te vullen. 

Wil je meer informatie over toelating bij mboRijnland kijk dan hier.

Kosten

Kijk voor een uitgebreider overzicht van de kosten van dit schooljaar bij het kostenoverzicht op www.mborijnland.nl/kosten. Op deze pagina vind je ook meer informatie over betalingsmogelijkheden en studiefinanciering.

Kosten van boeken en materialen

De kosten van boeken en materialen verschillen per opleiding. Je kunt bij één van de leveranciers op onze speciale schoolboekenpagina op www.mborijnland.nl/schoolboeken jouw boekenpakket bestellen.

Studeren met Laptop

Bij deze opleiding is veel lesstof webbased dat wil zeggen via internet toegankelijk en dus altijd en overal bereikbaar. We raden je daarom aan om gebruik te maken van je eigen laptop. Klik hier voor meer informatie (PDF)

Bijzonderheden

Je hebt een idee nodig voor een onderneming in je vakgebied. Informeer goed bij je slb-docent welke opleiding het beste past bij jouw ambitie om een onderneming te starten, aangezien er ook andere opleidingen ondernemerschap binnen bepaalde vakgebieden zijn.

Locaties

  • Zoetermeer (Van Doornenplantsoen) (BOL)
Aanmelden opleiding Beleef het zelf
In het kort
Leerweg
BOL
Niveau
4
Duur
1 jaar
Locatie
Zoetermeer (Van Doornenplantsoen)

Deze opleiding heeft maximaal 25 plaatsen

Voldoende plaats
Heb je vragen?

Neem contact met ons op

Stel je vraag

Bekijk ook deze opleidingen