Vakman Ondernemer

Iets verkopen vond je als kind al leuk. Het is echt je talent. Dat heb je misschien ook al bewezen in je bijbaan. Je praat makkelijk met allerlei soorten mensen en wint snel hun vertrouwen. Iedere leuke deal maakt jouw dag goed. En je bent een doorzetter, laat je niet snel uit het veld slaan. Tja…, dan is de keuze voor jou toch niet zo moeilijk? Een opleiding Verkopen & Ondernemerschap ligt voor de hand. Kies voor een uitdagende carrière in de retail.
Bekijk opleidingen

Ontdek hieronder welke opleiding jou het meeste trekt. Heb je die gevonden, meld je dan aan. Gewoon digitaal.

Start in 1 jaar jouw eigen bedrijf!

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Deze eenjarige opleiding volg je na een afgeronde mbo niveau 3 opleiding. Heb je nog geen niveau 3 diploma en wil je ondernemen? Bekijk dan de opleiding Manager retail.

Een eigen bedrijf, het is al lange tijd jouw droom. Maar een eigen bedrijf starten, hoe doe je dat eigenlijk? Als vakman ondernemer moet je vooruit kunnen denken en verantwoordelijkheid en risico’s durven nemen. Ondernemers zijn gedreven om van hun bedrijf een succes te maken. Bij het starten van een eigen zaak komt veel kijken. Wij helpen jou daarbij, zodat je meteen sterk van start gaat en direct je niveau 4 diploma haalt.

Je bent een echte specialist op het gebied van Retail, Wellness, Horeca, ICT of Techniek. Het enige wat nog ontbreekt, is je eigen bedrijf. Die stap neem je door de eenjarige ondernemersopleiding Vakman Ondernemer te volgen. Terwijl je nog met de opleiding bezig bent, start je al met je bedrijf. Het is dé ideale mogelijkheid om onder professionele begeleiding uit het werkveld jouw eigen bedrijf vorm te geven en te starten. 

 


Opleidingsinhoud

In deze opleiding volg je op mbo 4-niveau de vakken Nederlands, rekenen, Engels en loopbaan & burgerschap. Bij de start van je eigen bedrijf word je begeleid door docenten en ervaren ondernemers. Zij leren jou hoe jij je onderneming tot een succes kunt maken. Je gaat aan de slag met het ondernemingsplan. Denkt na over de positionering en financiering van je onderneming. Ook over de inkoop, de promotie en het personeelsmanagement.

Deze fulltime opleiding volg je grotendeels klassikaal. Daarnaast loop je stage bij een bedrijf en doe je een keuzeonderdeel. Je ontvangt het mbo 4-diploma Ondernemerschap op basis van vakmanschap, indien je aan het einde van het opleidingsjaar alle onderdelen voldoende hebt afgerond. Dat geldt ook voor de vakken Nederlands, Engels en rekenen.

Beroepseisen

  • Je moet het een uitdaging vinden om als ondernemer je eigen beslissingen te nemen. Om zo voor een groot deel je eigen succes te bepalen.
  • Je moet de tijd willen nemen om je onderneming goed voor te bereiden.
  • Je moet op tijd om ondersteuning durven vragen. Als jij niet de vaardigheden en kennis in huis hebt die je voor iets nodig hebt. Of als het niet gaat zoals jij wilt.
  • Je moet ervoor zorgen dat je alleen aanvaardbare risico’s neemt.
  • Je bent er niet bang voor om verantwoordelijkheid te dragen, om hard te werken en om vooral heel gedisciplineerd te zijn.

 

Toelatingseisen

Om te worden toegelaten tot deze opleiding moet je een mbo niveau 3 of 4 diploma hebben. 
Heb je nog geen niveau 3 diploma en wil je ondernemen? Bekijk dan de opleiding Manager retail.

Intakeactiviteiten

Voor deze opleiding geldt dat er ook een aanvullende intakeactiviteit is.  

  1. Stuur eerst een A4-tje in met jouw ideeën over de onderneming die je wilt starten per mail naar vmo@mborijnland.nl. Op basis hiervan wordt je uitgenodigd voor een intakegesprek.
  2. We vragen je om een korte presentatie voor te bereiden over de onderneming die je wilt beginnen. Dit doe je thuis.
  3. Tijdens je intake geef je een wervende pitch over de onderneming die je wilt starten.
  4. Vervolgens vragen we je we de startmeter in te vullen. Een online vragentest, want we willen je graag beter leren kennen.

Maximum aantal plaatsen

Deze opleiding heeft een maximum aantal plaatsen. Het aantal plaatsen geldt voor alle locaties samen. Dit aantal is: 25.
De opleiding kent ook een minimum aantal van 12 aanmeldingen die nodig zijn om de opleiding te starten.

We plaatsen studenten op volgorde van aanmelding. Als we het maximum aantal studenten geplaatst hebben, dan kom je op een wachtlijst. Je wordt hier dan over geïnformeerd. 
Je kunt je aanmelden door het aanmeldformulier volledig in te vullen. 

Wil je meer informatie over toelating bij mboRijnland kijk dan hier.

Studiewijzer

Download de PDF

Kosten

Kijk voor een uitgebreider overzicht van de kosten van dit schooljaar bij het kostenoverzicht op www.mborijnland.nl/kosten. Op deze pagina vind je ook meer informatie over betalingsmogelijkheden en studiefinanciering.

Kosten van boeken en materialen

De kosten van boeken en materialen verschillen per opleiding. Je kunt bij één van de leveranciers op onze speciale schoolboekenpagina op www.mborijnland.nl/schoolboeken jouw boekenpakket bestellen.

Studeren met Laptop

Bij deze opleiding is veel lesstof webbased dat wil zeggen via internet toegankelijk en dus altijd en overal bereikbaar. We raden je daarom aan om gebruik te maken van je eigen laptop. Klik hier voor meer informatie (PDF)

Bijzonderheden

Je hebt een idee nodig voor de onderneming die je wilt starten.
Daarnaast heb je al een mbo niveau 3 of 4 diploma.

Locaties

  • Zoetermeer (Van Doornenplantsoen) (BOL)

Start in 1 jaar jouw eigen bedrijf!

Aanmelden opleiding Beleef het zelf
In het kort
Leerweg
BOL
Niveau
4
Duur
1 jaar
Locatie
Zoetermeer (Van Doornenplantsoen)

Deze opleiding heeft maximaal 25 plaatsen

De opleiding kent ook een minimum aantal van 12 aanmeldingen die nodig zijn om de opleiding te starten.

Voldoende plaats
Heb je vragen?

Neem contact met ons op

Stel je vraag

Bekijk ook deze opleidingen