Medewerker Evenementenorganisatie

Jij bent geïnteresseerd in merken. Je weet precies waarom jij een iPhone hebt. Of juist een Android-telefoon. Jij kunt goed uitleggen waarom je bij de ene winkel koopt en bij de andere niet. Bovendien ben je handig met moderne communicatiemiddelen. Snapchat, Instagram, Facebook, Pinterest. Jij weet als geen ander hoe je die goed gebruikt. Communicatief ben je ijzersterk. Eigenlijk weet je ook al wel dat je een opleiding wilt richting marketing en communicatie. En zo niet, dan weet je het nu.
Bekijk opleidingen

Jij weet als geen ander hoe je met social media, websites, folders en productpresentaties bedrijven en merken goed in de markt kunt neerzetten. Je kunt met mooie foto’s, vlotte films en inspirerende teksten andere mensen raken. Ook organiseer je evenementen en onderhoud je intensief contact met de pers. Want ook zij zijn nodig om publiciteit te krijgen. Wil je in het buitenland werken, dan krijg je alle mogelijkheden. Onze opleidingen marketing en communicatie hebben namelijk een internationale variant. Daarin leer je een extra vreemde taal en loop je stage in het buitenland.

Hieronder zie je dat wij je ook internationale opleidingsvarianten aanbieden. Want in dit werk kun je je richten op Nederland alleen, maar ook (ver) over de grenzen kijken. Ontdek je een opleiding die helemaal bij je past, meld je dan online aan.

De opleiding is VOL in Leidschendam. Aanmelden in Woerden is nog mogelijk.

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Als medewerker evenementorganisatie werk je bij een evenementenbureau of bij een groot bedrijf op de afdeling die de evenementen voor dat bedrijf organiseert. Als medewerker evenementenorganisatie bedenk je samen met de manager de evenementen en je maakt een inschatting van de kosten en de opbrengsten van de evenementen die worden georganiseerd. Je maakt draaiboeken om alles perfect te laten verlopen en je evalueert het evenement om te leren wat er volgende keer nog beter kan. Je zorgt ervoor dat het evenement bekend wordt bij de doelgroep en je communiceert dat zo aantrekkelijk dat ze graag naar het evenement komen. Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk.

Opleidingsinhoud

Tijdens de opleiding leer je alles wat er komt kijken bij het organiseren van een evenement. Alle zaken worden door jou tot in de puntjes geregeld en in de gaten gehouden. Je kunt hierbij denken aan:

 • Het maken van een draaiboek voor het evenement
 • Verzorgen van het vervoer van materialen en personen 
 • Inrichten van ruimtes en installeren van materialen 
 • Bieden van ondersteuning op het gebied van personeelszaken
 • Organiseren van de beveiliging van locaties 
 • Assisteren tijdens het evenement

Daarnaast krijg je Nederlands, rekenen, Engels, Duits en Loopbaan & Burgerschap.

Haal meer uit je opleiding

Bij mboRijnland kan je zelf een richting geven aan je opleiding. Zo sluit je opleiding aan bij wie jij bent en wat jij wilt worden. Kijk eens naar deze mogelijkheden:

Buitenland

Wil jij tijdens je mbo-opleiding stage lopen in het buitenland of vakken volgen aan een buitenlandse school? Lees meer over internationalisering >

Keuzedelen

Een deel van je opleiding kan je zelf invullen. Je kunt keuzedelen kiezen die aansluiten bij jouw vakspecialisme, interesses, hobby’s en toekomstdromen! Lees meer over keuzedelen >

Ondernemerschap

Tijdens je studie al een eigen bedrijf starten? Of een winkel runnen? Bij mboRijnland krijg je de kans om jouw ondernemendheid te versterken. Lees meer over ondernemerschap >

Toelatingseisen

Voor deze opleiding heb je één van de volgende diploma’s nodig:

 • Diploma vmbo kaderberoepsgerichte leerweg
 • Diploma vmbo gemengde leerweg
 • Diploma vmbo theoretische leerweg
 • Diploma mbo-opleiding niveau 2
 • Diploma mbo-opleiding niveau 3
 • Overgangsbewijs naar havo/vwo 4  

Studiewijzer

Download de PDF

Kosten

Kijk voor een uitgebreider overzicht van de kosten van dit schooljaar bij het kostenoverzicht op www.mborijnland.nl/kosten. Op deze pagina vind je ook meer informatie over betalingsmogelijkheden en studiefinanciering.

Kosten van boeken en materialen

De kosten van boeken en materialen verschillen per opleiding. Je kunt bij één van de leveranciers op onze speciale schoolboekenpagina op www.mborijnland.nl/schoolboeken jouw boekenpakket bestellen.

Studeren met Laptop

Bij deze opleiding is veel lesstof webbased dat wil zeggen via internet toegankelijk en dus altijd en overal bereikbaar. We raden je daarom aan om gebruik te maken van je eigen laptop. Klik hier voor meer informatie (PDF).

Locaties

 • Leidschendam-Voorburg (Fluitpolderplein) (BOL)
 • Woerden (Polanerbaan) (BOL)

De opleiding is VOL in Leidschendam. Aanmelden in Woerden is nog mogelijk.

Aanmelden opleiding Beleef het zelf
In het kort
Leerweg
BOL
Niveau
4
Duur
3 jaar
Locaties
Leidschendam - BOL is VOL voor schooljaar 2019-2020
Woerden
Heb je vragen?

Neem contact met ons op

Stel je vraag

Bekijk ook deze opleidingen