Internationaal Medewerker Marketing, Communicatie en Evenementen

Jij bent geïnteresseerd in merken. Je weet precies waarom jij een iPhone hebt. Of juist een Android-telefoon. Jij kunt goed uitleggen waarom je bij de ene winkel koopt en bij de andere niet. Bovendien ben je handig met moderne communicatiemiddelen. Snapchat, Instagram, Facebook, Pinterest. Jij weet als geen ander hoe je die goed gebruikt. Communicatief ben je ijzersterk. Eigenlijk weet je ook al wel dat je een opleiding wilt richting marketing en communicatie. En zo niet, dan weet je het nu.
Bekijk opleidingen

Jij weet als geen ander hoe je met social media, websites, folders en productpresentaties bedrijven en merken goed in de markt kunt neerzetten. Je kunt met mooie foto’s, vlotte films en inspirerende teksten andere mensen raken. Ook organiseer je evenementen en onderhoud je intensief contact met de pers. Want ook zij zijn nodig om publiciteit te krijgen. Wil je in het buitenland werken, dan krijg je alle mogelijkheden. Onze opleidingen marketing en communicatie hebben namelijk een internationale variant. Daarin leer je een extra vreemde taal en loop je stage in het buitenland.

Hieronder zie je dat wij je ook internationale opleidingsvarianten aanbieden. Want in dit werk kun je je richten op Nederland alleen, maar ook (ver) over de grenzen kijken. Ontdek je een opleiding die helemaal bij je past, meld je dan online aan.

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Jij bent creatief en stressbestendig. Je kunt dingen zo in beeld brengen of opschrijven, dat anderen geïnteresseerd raken. Je begint eerst met goed marktonderzoek, want je bent nieuwsgierig naar wat de klanten van jouw organisatie beweegt. In nauwe samenwerking met collega’s vertaal je het marktonderzoek naar campagnes en kleinschalige evenementen. Bij een kleinere organisatie krijg je vaak met alle onderdelen te maken, bij een grotere organisatie richt je je vaak op één ding. Denk dan aan het maken van reclame-uitingen of het organiseren van bijvoorbeeld beurzen.

Je doet dat werk bij een internationale organisatie. Je werkt in Nederland bij een internationaal bedrijf, daardoor heb je veel te maken met klanten uit andere landen. Of je werkt misschien nog liever bij een organisatie in het buitenland. Je doet je werk net zo makkelijk in het Nederlands als in het Engels. Als tweede verplichte moderne vreemde taal volg jij Duits. Daarnaast kun je je ook redden in het Spaans en/of Frans.

Opleidingsinhoud

In deze opleiding leer je wat marketing en communicatie is. Je houdt je tijdens je studie bezig met organiseren, met een goede planning maken en met projectmatig werken. Het is een internationale opleiding. Je krijgt dus niet alleen les in Nederlands, maar ook in drie vreemde talen: Engels en Duits, plus Frans of Spaans. Je leert zo om pr- en reclame-campagnes te maken die je overal in de wereld kunt inzetten. Heb je een voorkeur voor Frans, meld je dan aan in Leidschendam, op deze locatie wordt Frans aangeboden.

Tijdens de opleiding ga je minstens één keer naar het buitenland voor een stage (inclusief subsidie van de Europese Unie). Je gaat elk jaar naar het buitenland op meerdaagse excursie. Je toetst je Engels in het derde jaar op een hoger niveau door mee te doen aan het extern examen Anglia. Je volgt workshops en gastlessen die de school organiseert in samenwerking met het bedrijfsleven en andere organisaties.

De opleiding staat dus heel dicht bij de internationale praktijk. Dat komt voor jou mooi uit als internationaal georiënteerd medewerker marketing, communicatie en evenementen. Want zo kun jij de kennis, vaardigheden en houding aanleren die jij in die internationale omgeving nodig hebt. Het is verder belangrijk dat jij je eigen leervragen inbrengt. Dat je zo jouw eigen leerproces vormgeeft. Wat je gedaan en geleerd hebt, leg je vast in een portfolio. Je docenten begeleiden je daarbij.

Haal meer uit je opleiding

Bij mboRijnland kan je zelf een richting geven aan je opleiding. Zo sluit je opleiding aan bij wie jij bent en wat jij wilt worden. Kijk eens naar deze mogelijkheden:

Buitenland

Wil jij tijdens je mbo-opleiding stage lopen in het buitenland of vakken volgen aan een buitenlandse school? Lees meer over internationalisering >

Keuzedelen

Een deel van je opleiding kan je zelf invullen. Je kunt keuzedelen kiezen die aansluiten bij jouw vakspecialisme, interesses, hobby’s en toekomstdromen! Lees meer over keuzedelen >

Ondernemerschap

Tijdens je studie al een eigen bedrijf starten? Of een winkel runnen? Bij mboRijnland krijg je de kans om jouw ondernemendheid te versterken. Lees meer over ondernemerschap >

Toelatingseisen

Toelatingseisen:
Voor deze opleiding gelden de toelatingseisen:

  • Diploma vmbo theoretische leerweg
  • Overgangsbewijs naar havo/vwo 4  

Aanvullende eisen
Deze opleiding heeft aanvullende eisen. Je moet voldoen aan deze eisen om geplaatst te kunnen worden. Als je kiest voor deze opleiding, dan kies je voor een zwaardere opleiding. Je moet daarom een goede motivatie hebben. 

Intakeactiviteiten

Als je je aanmeldt bij mboRijnland dan krijg je een individueel intakegesprek. Daarnaast vragen je we de startmeter in te vullen. Een online vragentest. We willen je graag beter leren kennen. Voor deze opleiding geldt dat er ook een aanvullende intakeactiviteit is. We vragen je om een motivatiebrief te schrijven. Dit doe je thuis. De brief wordt besproken tijdens het intakegesprek. 

Maximum aantal plaatsen

Deze opleiding heeft een maximum aantal plaatsen. Het aantal plaatsen geldt voor alle locaties samen. Dit aantal is: 44

We plaatsen studenten op volgorde van aanmelding. Als we het maximum aantal studenten geplaatst hebben, dan kom je op een wachtlijst. Je wordt hier dan over geïnformeerd. 
Je kunt je aanmelden door het aanmeldformulier volledig in te vullen. 

Wil je meer informatie over toelating bij mboRijnland kijk dan hier.

Kosten

Kijk voor een uitgebreider overzicht van de kosten van dit schooljaar bij het kostenoverzicht op www.mborijnland.nl/kosten. Op deze pagina vind je ook meer informatie over betalingsmogelijkheden en studiefinanciering.

Kosten van boeken en materialen

De kosten van boeken en materialen verschillen per opleiding. Je kunt bij één van de leveranciers op onze speciale schoolboekenpagina op www.mborijnland.nl/schoolboeken jouw boekenpakket bestellen.

Voor deze variant van de opleiding wordt een verplichte bijdrage van €200 in jaar 1 en 2 en €250 in jaar 3 voor excursies en activiteiten in rekening gebracht.
De kosten voor het verplichte examen Anglia bedragen voor B2 €80, en C1 €90,-.

Wil je de kosten voor de excursie en de Anglia examens niet makendan kun je je aanmelden voor de reguliere opleiding “marketing medewerker” of “medewerker evenementenorganisatie”.

Voor de verplichte stage in het buitenland is financiering via een subsidie van Erasmus+ mogelijk. Klik hier voor meer informatie

Studeren met Laptop

Bij deze opleiding is veel lesstof webbased dat wil zeggen via internet toegankelijk en dus altijd en overal bereikbaar. We raden je daarom aan om gebruik te maken van je eigen laptop. Klik hier voor meer informatie (PDF)

Bijzonderheden

Locaties

  • Leidschendam-Voorburg (Fluitpolderplein) (BOL)
  • Woerden (Polanerbaan) (BOL)
Aanmelden opleiding Beleef het zelf
In het kort
Leerweg
BOL
Niveau
4
Duur
3 jaar
Locaties
Leidschendam
Woerden

Deze opleiding heeft maximaal 44 plaatsen

Voldoende plaats
Heb je vragen?

Neem contact met ons op

Stel je vraag

Bekijk ook deze opleidingen