Internationaal Medewerker Marketing, Communicatie en Evenementen

Jij bent geïnteresseerd in merken. Je weet precies waarom jij een iPhone hebt. Of juist een Android-telefoon. Jij kunt goed uitleggen waarom je bij de ene winkel koopt en bij de andere niet. Bovendien ben je handig met moderne communicatiemiddelen. Snapchat, Instagram, Facebook, Pinterest. Jij weet als geen ander hoe je die goed gebruikt. Communicatief ben je ijzersterk. Eigenlijk weet je ook al wel dat je een opleiding wilt richting marketing en communicatie. En zo niet, dan weet je het nu.
Bekijk opleidingen

Jij weet als geen ander hoe je met social media, websites, folders en productpresentaties bedrijven en merken goed in de markt kunt neerzetten. Je kunt met mooie foto’s, vlotte films en inspirerende teksten andere mensen raken. Ook organiseer je evenementen en onderhoud je intensief contact met de pers. Want ook zij zijn nodig om publiciteit te krijgen. Wil je in het buitenland werken, dan krijg je alle mogelijkheden. Onze opleidingen marketing en communicatie hebben namelijk een internationale variant. Daarin leer je een extra vreemde taal en loop je stage in het buitenland.

Hieronder zie je dat wij je ook internationale opleidingsvarianten aanbieden. Want in dit werk kun je je richten op Nederland alleen, maar ook (ver) over de grenzen kijken. Ontdek je een opleiding die helemaal bij je past, meld je dan online aan.

Nog voldoende plek in Woerden | Beperkte plek in Leidschendam

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Je werkt bij een marketing/communicatieafdeling van een internationale organisatie, in Nederland of in het buitenland. Je doet je werk net zo makkelijk in het Nederlands als in het Engels. Daarnaast kun je je ook redden in het Duits, Frans en/of Spaans. Wil je niet direct aan de slag? Dan is dit een prima opleiding om door te stromen naar het HBO.

Opleidingsinhoud

Tijdens deze opleiding leer je wat marketing en communicatie is. Student Ciske vertelt wat de opleiding inhoudt. Benieuwd? Klik op haar foto om het interview te lezen.

De opleiding duurt drie jaar waarin je onder andere twee diploma’s haalt:

  • Diploma Internationaal Medewerker Marketing & Communicatie
  • Diploma Medewerker Evenementen
  • Een extra diploma Moderne Vreemde taal (Frans uitsluitend in Leidschendam)
  • Anglia Certificate
  • Minimaal één van je stages in het buitenland
  • Drie meerdaagse buitenlandexcursies

Shannon gaat op excursie naar Krakau Kent gaat op excursie naar Krakau Robin gaat op buitenlandstage naar Madrid Yashna gaat op buitenlandstage naar Malaga

Shannon gaat op excursie naar Krakau

Kent gaat op excursie naar Krakau

Yashna gaat op buitenlandstage naar Malaga

Robin gaat op buitenlandstage naar Madrid

Je houdt je tijdens je studie bezig met het doen van marktonderzoek, het bedenken van creatieve oplossingen voor vraagstukken.
Je bent bezig met online marketingcommunicatie vraagstukken en met het organiseren van evenementen. Ook ontwerp je pr- en reclamecampagnes. 

Haal je al je onderdelen? Dan krijg je twee diploma’s.

Haal meer uit je opleiding

Bij mboRijnland kan je zelf een richting geven aan je opleiding. Zo sluit je opleiding aan bij wie jij bent en wat jij wilt worden. Kijk eens naar deze mogelijkheden:

Buitenland

Wil jij tijdens je mbo-opleiding stage lopen in het buitenland of vakken volgen aan een buitenlandse school? Lees meer over internationalisering >

Keuzedelen

Een deel van je opleiding kan je zelf invullen. Je kunt keuzedelen kiezen die aansluiten bij jouw vakspecialisme, interesses, hobby’s en toekomstdromen! Lees meer over keuzedelen >

Ondernemerschap

Tijdens je studie al een eigen bedrijf starten? Of een winkel runnen? Bij mboRijnland krijg je de kans om jouw ondernemendheid te versterken. Lees meer over ondernemerschap >

Toelatingseisen

Toelatingseisen:
Voor deze opleiding gelden de toelatingseisen:

  • Diploma vmbo theoretische leerweg
  • Overgangsbewijs naar havo/vwo 4  

Aanvullende eisen
Deze opleiding heeft aanvullende eisen. Je moet voldoen aan deze eisen om geplaatst te kunnen worden. Als je kiest voor deze opleiding, dan kies je voor een zwaardere opleiding. Je moet daarom een goede motivatie hebben. 

Intakeactiviteiten

Als je je aanmeldt bij mboRijnland dan krijg je een individueel intakegesprek. Daarnaast vragen je we de startmeter in te vullen. Een online vragentest. We willen je graag beter leren kennen. Voor deze opleiding geldt dat er ook een aanvullende intakeactiviteit is. We vragen je om een motivatiebrief te schrijven. Dit doe je thuis. De brief wordt besproken tijdens het intakegesprek. 

Maximum aantal plaatsen

Deze opleiding heeft een maximum aantal plaatsen. Het aantal plaatsen geldt voor alle locaties samen. Dit aantal is: 44

We plaatsen studenten op volgorde van aanmelding. Als we het maximum aantal studenten geplaatst hebben, dan kom je op een wachtlijst. Je wordt hier dan over geïnformeerd. 
Je kunt je aanmelden door het aanmeldformulier volledig in te vullen. 

Wil je meer informatie over toelating bij mboRijnland kijk dan hier.

Studiewijzer

Download de PDF

Kosten

Kijk voor een uitgebreider overzicht van de kosten van dit schooljaar bij het kostenoverzicht op www.mborijnland.nl/kosten. Op deze pagina vind je ook meer informatie over betalingsmogelijkheden en studiefinanciering.

Kosten van boeken en materialen

De kosten van boeken en materialen verschillen per opleiding. Je kunt bij één van de leveranciers op onze speciale schoolboekenpagina op www.mborijnland.nl/schoolboeken jouw boekenpakket bestellen.

Voor deze variant van de opleiding wordt een verplichte bijdrage van €200 in jaar 1 en 2 en €250 in jaar 3 voor excursies en activiteiten in rekening gebracht.
De kosten voor het verplichte examen Anglia bedragen voor B2 €80, en C1 €90,-.

Wil je de kosten voor de excursie en de Anglia examens niet makendan kun je je aanmelden voor de reguliere opleiding “marketing medewerker” of “medewerker evenementenorganisatie”.

Voor de verplichte stage in het buitenland is financiering via een subsidie van Erasmus+ mogelijk. Klik hier voor meer informatie

Studeren met Laptop

Bij deze opleiding is veel lesstof webbased dat wil zeggen via internet toegankelijk en dus altijd en overal bereikbaar. We raden je daarom aan om gebruik te maken van je eigen laptop. Klik hier voor meer informatie (PDF)

Bijzonderheden

Locaties

  • Leidschendam-Voorburg (Fluitpolderplein) (BOL)
  • Woerden (Polanerbaan) (BOL)

Nog voldoende plek in Woerden | Beperkte plek in Leidschendam

Aanmelden opleiding Beleef het zelf
In het kort
Leerweg
BOL
Niveau
4
Duur
3 jaar
Locaties
Leidschendam
Woerden

Deze opleiding heeft maximaal 44 plaatsen

Voldoende plaats
Heb je vragen?

Neem contact met ons op

Stel je vraag

Bekijk ook deze opleidingen