Medewerker Human Resource Management

Wetten en regels zijn nodig, maar soms lastig te begrijpen. Zowel in het groot, in de maatschappij, als kleiner, in bedrijven, instellingen en organisaties. Gelukkig snap jij dingen snel en kun je ingewikkelde teksten goed lezen. Je ziet verbanden en overziet consequenties. En bent nauwkeurig. Je bent geïnteresseerd in mensen, kunt goed luisteren en communiceren. Je wilt graag dingen voor anderen uitzoeken en oplossen, zodat mensen tot hun recht komen. Mooie eigenschappen, die ook heel goed van pas komen bij onze juridische opleidingen.
Bekijk opleidingen

Na een juridische opleiding kom je terecht in een boeiende wereld met groeimogelijkheden. Je gaat aan de slag als juridisch administratief medewerker of als medewerker human resource management. In de eerste functie kun je gaan werken bij veel organisaties: een gemeente, een waterschap of een ministerie. Maar ook bij een advocatenkantoor, een makelaar of een incassobureau. Als medewerker human resource management zorg je ervoor dat mensen onder goede omstandigheden kunnen werken en hun talenten kunnen ontplooien. In die functie kun je aan de slag op de afdeling Personeel & Organisatie van een bedrijf, bij een uitzendbureau of bij een re-integratiebureau. Na je opleiding help jij mensen de wirwar van regels goed te begrijpen. Dat geeft je een goed gevoel.

Kijk of onderstaande opleidingen iets voor je zijn. Heb je jouw opleiding gevonden, meld je dan online aan.

Deze opleiding is VOL voor 2019-2020. Aanmelden is niet meer mogelijk.

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Welke wetten en regels zijn? Hoe werken ze? Voor jou is het een uitdaging om dat uit te zoeken. Ook in de relatie tussen een werkgever en een werknemer zijn veel regels van toepassing. Daar ligt jouw werkterrein als medewerker human resource management. In die functie geef je collega’s advies over arbeidsrelaties. Help je je werkgever om de juiste mensen op de juiste plek te krijgen. Krijg je dus te maken met sollicitanten.

Daarnaast houd je voor de werkgever bij wie in het bedrijf ziek is en wie verlof opneemt. Jouw bureau staat op de afdeling Personeel & Organisatie van een bedrijf of instelling. Je kunt ook gaan werken bij een uitzendbureau. Dan bemiddel je tussen klanten die werk zoeken en bedrijven die werk kunnen bieden. Als medewerker human resource management houd je je ook bezig met loonberekeningen, arbeidsreglementen en cao’s. Kortom, een baan vol afwisseling!

Opleidingsinhoud

In de opleiding Medewerker human resource management duik je diep in het Nederlandse arbeidsrecht. Je vindt dat een uitdaging, omdat arbeidsvoorwaarden jou boeien. Je verdiept je graag in de relatie tussen werknemer en werkgever. Al die zaken komen uitgebreid aan de orde in deze opleiding. Omdat je straks veel met mensen omgaat, zijn sociale en communicatieve vaardigheden heel belangrijk. Daar krijg je in de opleiding veel mee te maken. Daarnaast leer je alles over het gebruik van geautomatiseerde systemen. Je leert hoe je daarmee makkelijk informatie kunt verwerven en teksten kunt schrijven.  Hoe je overzichtelijke spreadsheets kunt opstellen en een mooie database kunt maken. Ook leer je feilloos om te gaan met de computer en de telefoon. In deze opleiding staat de praktijk centraal. Je geeft zelf je leerproces vorm aan de hand van je eigen leervragen.

Haal meer uit je opleiding

Bij mboRijnland kan je zelf een richting geven aan je opleiding. Zo sluit je opleiding aan bij wie jij bent en wat jij wilt worden. Kijk eens naar deze mogelijkheden:

Buitenland

Wil jij tijdens je mbo-opleiding stage lopen in het buitenland of vakken volgen aan een buitenlandse school? Lees meer over internationalisering >

Keuzedelen

Een deel van je opleiding kan je zelf invullen. Je kunt keuzedelen kiezen die aansluiten bij jouw vakspecialisme, interesses, hobby’s en toekomstdromen! Lees meer over keuzedelen >

Ondernemerschap

Tijdens je studie al een eigen bedrijf starten? Of een winkel runnen? Bij mboRijnland krijg je de kans om jouw ondernemendheid te versterken. Lees meer over ondernemerschap >

Beroepseisen

 • Je bent sociaal ingesteld. Hebt voor klanten een luisterend oor en laat hen hun verhaal vertellen.
 • Je bent commercieel ingesteld. Je helpt mensen graag, maar je blijft daarin wel zakelijk.
 • Je bent een spin in het web. Bent sterk in het praten en het schrijven.
 • Je functioneert zelfstandig goed, maar je bent ook een teamplayer.
 • Je bent resultaatgericht.
 • Je werkt makkelijk met een computer en met specifieke softwarepakketten.

Toelatingseisen

Voor deze opleiding heb je één van de volgende diploma’s nodig:

 • Diploma vmbo kaderberoepsgerichte leerweg
 • Diploma vmbo gemengde leerweg
 • Diploma vmbo theoretische leerweg
 • Diploma mbo-opleiding niveau 2
 • Diploma mbo-opleiding niveau 3
 • Overgangsbewijs naar havo/vwo 4  

Studiewijzer

Download de PDF

Kosten

Kijk voor een uitgebreider overzicht van de kosten van dit schooljaar bij het kostenoverzicht op www.mborijnland.nl/kosten. Op deze pagina vind je ook meer informatie over betalingsmogelijkheden en studiefinanciering.

Kosten van boeken en materialen

De kosten van boeken en materialen verschillen per opleiding. Je kunt bij één van de leveranciers op onze speciale schoolboekenpagina op www.mborijnland.nl/schoolboeken jouw boekenpakket bestellen.

Studeren met Laptop

Bij deze opleiding is veel lesstof webbased dat wil zeggen via internet toegankelijk en dus altijd en overal bereikbaar. We raden je daarom aan om gebruik te maken van je eigen laptop. Klik hier voor meer informatie (PDF)

Bijzonderheden

Locaties

 • Leiden (Bètaplein) (BOL)

Deze opleiding is VOL voor 2019-2020. Aanmelden is niet meer mogelijk.

Aanmelden opleiding Beleef het zelf
In het kort
Leerweg
BOL
Niveau
4
Duur
3 jaar
Locatie
Leiden (Bètaplein) - BOL is VOL voor schooljaar 2019-2020
Opleiding vol: aanmelden is niet mogelijk
Heb je vragen?

Neem contact met ons op

Stel je vraag

Bekijk ook deze opleidingen