Servicemedewerker richting Zakelijk & Commercieel (voorheen Medewerker (Financiële) Administratie)

Als het om cijfertjes gaat, hoef je jou niks te vertellen. Je hebt je eigen (geld)zaken goed op orde. Je weet wanneer je de inkomsten van je bijbaan kunt uitgeven en wanneer je beter nog even kunt sparen. Op vakantie vertrouwen je vrienden jou ‘de huishoudpot’ toe. Als je (financiële) kansen ziet, probeer je die zoveel mogelijk te benutten. Herken je jezelf in dit profiel? Dan denken wij dat een financiële opleiding bij jou past. Je kunt ermee aan de slag in de financiële sector én hebt volop doorstroomkansen richting hbo.
Bekijk opleidingen

Samen met je collega’s ben je verantwoordelijk voor alles wat met financiën te maken heeft. Denk aan: bezittingen, schulden, verlies en winst, inkomsten en uitgaven. Iedere dag heb je met je collega’s van andere afdelingen te maken. Je legt aan hen uit waarom zij het financieel goed of misschien wel minder goed doen. Je geeft informatie bij de tussentijdse rapportages. Bij financiële transacties vragen zij jou om advies. Daarvoor heb je voldoende communicatieve vaardigheden nodig. Natuurlijk keer je iedere maand ook op tijd de salarissen uit aan de medewerkers. Daarvoor is de zorgvuldigheid nodig die jij in huis hebt.   

Hieronder staan onze financiële opleidingen genoemd. Ontdek welke het beste bij jou past. Als er één uitspringt, meld je dan aan.

De opleiding is VOL voor 2019-2020 in Alphen a/d Rijn, Leiden, Woerden en Zoetermeer. Er is nog plaats in Gouda en Leidschendam

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Je voelt je lekker als je je handen uit de mouwen kunt steken, bijvoorbeeld door je leidinggevende te ondersteunen bij verschillende werkzaamheden. Als Servicemedewerker Zakelijk & Commercieel maak je daar je beroep van! Je bent de rechterhand van de afdelingssecretaresse of de directiesecretaresse. Die ondersteun je op allerlei manieren. Telefoneren, post verzorgen, notuleren, de agenda beheren, de voorraad en het (elektronisch) archief bijhouden: het behoort allemaal tot je takenpakket. Hierdoor zorg je er mede voor dat alles binnen het bedrijf op rolletjes loopt. Je collega’s zijn je er dankbaar voor. Als Servicemedewerker Zakelijk & Commercieel kom je op een kantoor terecht. De meeste grote organisaties hebben een functie als deze hard nodig.

Opleidingsinhoud

Je gaat alles leren op het gebied van de volgende taken: Telefoneren. Verzorgen van de in- en uitgaande post. Bezoekers ontvangen. Administratieve gegevens invoeren. Al deze afwisselende werkzaamheden en nog veel meer leer je in de opleiding Servicemedewerker. Een belangrijk onderdeel van je opleiding is het leren van facilitaire zaken. Dit betekent dat je leert wat je moet doen om een gebouw schoon, opgeruimd en klaar voor bezoek te maken. Je bent het eerste aanspreekpunt van je collega’s en de klanten. Je hebt dus veel contact met mensen. Daarom besteed je nu veel aandacht aan sociale en communicatieve vaardigheden. Een goede brief of e-mail schrijven? Dat leer je in het Nederlands én in het Engels. Je maakt gebruik van moderne kantoorapparatuur en de computerprogramma’s die je hierbij nodig hebt. De opdrachten zijn gebaseerd op de beroepspraktijk. Je docenten begeleiden je daarbij persoonlijk en op maat. Daarnaast speelt natuurlijk ook de beroepspraktijkvorming (BPV, de stage) een belangrijke rol.

Haal meer uit je opleiding

Bij mboRijnland kan je zelf een richting geven aan je opleiding. Zo sluit je opleiding aan bij wie jij bent en wat jij wilt worden. Kijk eens naar deze mogelijkheden:

Buitenland

Wil jij tijdens je mbo-opleiding stage lopen in het buitenland of vakken volgen aan een buitenlandse school? Lees meer over internationalisering >

Keuzedelen

Een deel van je opleiding kan je zelf invullen. Je kunt keuzedelen kiezen die aansluiten bij jouw vakspecialisme, interesses, hobby’s en toekomstdromen! Lees meer over keuzedelen >

Ondernemerschap

Tijdens je studie al een eigen bedrijf starten? Of een winkel runnen? Bij mboRijnland krijg je de kans om jouw ondernemendheid te versterken. Lees meer over ondernemerschap >

Toelatingseisen

  • Diploma vmbo basisberoepsgerichte leerweg
  • Diploma entreeopleiding

Studiewijzer

Kosten

Kijk voor een uitgebreider overzicht van de kosten van dit schooljaar bij het kostenoverzicht op www.mborijnland.nl/kosten. Op deze pagina vind je ook meer informatie over betalingsmogelijkheden en studiefinanciering.

Kosten van boeken en materialen

De kosten van boeken en materialen verschillen per opleiding. Je kunt bij één van de leveranciers op onze speciale schoolboekenpagina op www.mborijnland.nl/schoolboeken jouw boekenpakket bestellen.

Studeren met Laptop

Bij deze opleiding is veel lesstof webbased dat wil zeggen via internet toegankelijk en dus altijd en overal bereikbaar. We raden je daarom aan om gebruik te maken van je eigen laptop. Klik hier voor meer informatie (PDF)

Bijzonderheden

Tijdens je opleiding kun je op ieder moment nog voor een andere richting kiezen. Wil je toch liever meer richting Zorg & Welzijn of Sport & Recreatie gaan, dan is dat dus gewoon mogelijk. 

Locaties

  • Alphen aan den Rijn (Ambonstraat) (BOL)
  • Gouda (Groen van Prinsterersingel) (BOL)
  • Leidschendam-Voorburg (Fluitpolderplein) (BOL)
  • Woerden (Polanerbaan) (BOL)
  • Zoetermeer (Van Doornenplantsoen) (BOL)
  • Leiden (Bètaplein) (BOL)

De opleiding is VOL voor 2019-2020 in Alphen a/d Rijn, Leiden, Woerden en Zoetermeer. Er is nog plaats in Gouda en Leidschendam

Aanmelden opleiding Beleef het zelf
In het kort
Leerweg
BOL
Niveau
2
Duur
2 jaar
Locaties
Alphen aan den Rijn - BOL is VOL voor schooljaar 2019-2020
Gouda
Leidschendam
Woerden - BOL is VOL voor schooljaar 2019-2020
Zoetermeer (Van Doornenplantsoen) - BOL is VOL voor schooljaar 2019-2020
Leiden (Bètaplein) - BOL is VOL voor schooljaar 2019-2020
Voldoende plaats
Heb je vragen?

Neem contact met ons op

Stel je vraag

Bekijk ook deze opleidingen