Medewerker (financiële) administratie

Met een financiële opleiding gaat er een wereld voor je open. Een wereld van cijfers en geld. Na een financiële opleiding ga je aan de slag op de financieel-administratieve afdeling van een bedrijf.

Bekijk opleidingen

Samen met je collega’s ben je verantwoordelijk voor alles wat met financiën te maken heeft. Denk aan: bezittingen, schulden, verlies en winst, inkomsten en uitgaven. Iedere dag heb je met je collega’s van andere afdelingen te maken. Je legt aan hen uit waarom zij het financieel goed of misschien wel minder goed doen. Je geeft informatie bij de tussentijdse rapportages. Bij financiële transacties vragen zij jou om advies. Daarvoor heb je voldoende communicatieve vaardigheden nodig. Natuurlijk keer je iedere maand ook op tijd de salarissen uit aan de medewerkers. Daarvoor is de zorgvuldigheid nodig die jij in huis hebt.   

Hieronder staan onze financiële opleidingen genoemd. Ontdek welke het beste bij jou past. Als er één uitspringt, meld je dan aan.

Opleidingen Financiële Beroepen

Opleiding is VOL in Leiden en Zoetermeer. Aanmelden voor andere locaties is nog mogelijk

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Als medewerker (financiële) administratie ben je altijd bezig met cijfers en met geld. Precies de dingen die jou mateloos interesseren. Je werkt bij een administratiekantoor of op de afdeling administratie van een bedrijf of organisatie. Daar voer je cijfers en andere financiële gegevens in op de computer. Je gebruikt daarvoor speciale programma’s, waarmee je moeiteloos kunt werken. Op deze manier ondersteun je je collega’s en het bedrijfsproces. Je werkt financiële dagboeken bij, voor het bedrijf waar je werkt óf voor klanten. Ook verdeel je de post die binnenkomt. En je zorgt ervoor dat het archief op orde is en blijft. Dat alles doe je onder toezicht van ervaren collega’s. In deze functie heb je veel doorgroeimogelijkheden.

 

Opleidingsinhoud

Jij houdt altijd precies bij hoeveel geld je hebt en wat je uitgeeft. Doe je dit voor een organisatie, dan noem je dat ‘boekhouden’. En dat is precies wat je leert tijdens de opleiding Medewerker (financiële) administratie. Je raakt vertrouwd met boekhouden en legt alle inkomsten en uitgaven overzichtelijk vast op de computer. Daarnaast leer je veel over loonadministratie. Moderne kantoorapparatuur en speciale software hebben voor jou gaandeweg de opleiding geen geheimen meer. Bij alles wat je doet tijdens de opleiding is de praktijk nooit ver weg. Zo leveren lokale bedrijven opdrachten waaraan jij gaat werken. Op deze manier kom je aan de kennis, vaardigheden en houding die je nodig hebt. Aan de hand van je eigen leervragen geef je zelf je leerproces vorm. Wat je leert, leg je vast in een portfolio. Je docenten begeleiden je daarbij.

Haal meer uit je opleiding

Bij mboRijnland kan je zelf een richting geven aan je opleiding. Zo sluit je opleiding aan bij wie jij bent en wat jij wilt worden. Kijk eens naar deze mogelijkheden:

Buitenland

Wil jij tijdens je mbo-opleiding stage lopen in het buitenland of vakken volgen aan een buitenlandse school? Lees meer over internationalisering >

Keuzedelen

Een deel van je opleiding kan je zelf invullen. Je kunt keuzedelen kiezen die aansluiten bij jouw vakspecialisme, interesses, hobby’s en toekomstdromen! Lees meer over keuzedelen >

Ondernemerschap

Tijdens je studie al een eigen bedrijf starten? Of een winkel runnen? Bij mboRijnland krijg je de kans om jouw ondernemendheid te versterken. Lees meer over ondernemerschap >

Toelatingseisen

Voor deze opleiding heb je één van de volgende diploma’s nodig:

 • Diploma vmbo basisberoepsgerichte leerweg
 • Diploma entreeopleiding
 • Diploma vmbo kaderberoepsgerichte leerweg
 • Diploma vmbo gemengde leerweg
 • Diploma vmbo theoretische leerweg
 • Diploma mbo-opleiding niveau 2
 • Diploma mbo-opleiding niveau 3
 • Overgangsbewijs naar havo/vwo 4

Maximum aantal plaatsen
Deze opleiding heeft een maximum aantal plaatsen samen met de opleiding medewerker secretariaat en receptie. Het aantal plaatsen geldt voor alle locaties samen. Dit aantal is: 200

We plaatsen studenten op volgorde van aanmelding. Als we het maximum aantal studenten geplaatst hebben, dan kom je op een wachtlijst. Je wordt hier dan over geïnformeerd. 
Je kunt je aanmelden door het aanmeldformulier volledig in te vullen. Daarnaast neem je verplicht deel aan onze intakeactiviteiten: het invullen van onze Startmeter en een intakegesprek. Wil je meer informatie over toelating bij mboRijnland kijk dan hier.

Studiewijzer

Download de PDF

Kosten

Kijk voor een uitgebreider overzicht van de kosten van dit schooljaar bij het kostenoverzicht op www.mborijnland.nl/kosten. Op deze pagina vind je ook meer informatie over betalingsmogelijkheden en studiefinanciering.

Kosten van boeken en materialen

De kosten van boeken en materialen verschillen per opleiding. Je kunt bij één van de leveranciers op onze speciale schoolboekenpagina op www.mborijnland.nl/schoolboeken jouw boekenpakket bestellen.

Studeren met Laptop

Bij deze opleiding is veel lesstof webbased dat wil zeggen via internet toegankelijk en dus altijd en overal bereikbaar. We raden je daarom aan om gebruik te maken van je eigen laptop. Klik hier voor meer informatie (PDF)

Bijzonderheden

Opleiding vol in Leiden

Deze opleiding is vol in Leiden. Je kunt je nog wel aanmelden voor de andere locaties.

Locaties

 • Gouda (Groen van Prinsterersingel) (BOL)
 • Woerden (Polanerbaan) (BOL)
 • Zoetermeer (Van Doornenplantsoen) (BOL)
 • Leiden (Bètaplein) (BOL)

Opleiding is VOL in Leiden en Zoetermeer. Aanmelden voor andere locaties is nog mogelijk

Aanmelden opleiding Beleef het zelf
In het kort
Leerweg
BOL
Niveau
2
Duur
2 jaar
Locaties
Gouda - BOL is VOL voor schooljaar 2018-2019
Woerden
Zoetermeer (Van Doornenplantsoen) - BOL is VOL voor schooljaar 2018-2019
Leiden (Bètaplein) - BOL is VOL voor schooljaar 2018-2019

Deze opleiding heeft maximaal 200 plaatsen

Opleiding is vol in Gouda en Leiden, je kunt je nog wel aanmelden voor Woerden

Bijna vol: aanmelden is nog mogelijk
Heb je vragen?

Neem contact met ons op

Stel je vraag

Bekijk ook deze opleidingen