Financieel Administratief Medewerker

Als het om cijfertjes gaat, hoef je jou niks te vertellen. Je hebt je eigen (geld)zaken goed op orde. Je weet wanneer je de inkomsten van je bijbaan kunt uitgeven en wanneer je beter nog even kunt sparen. Op vakantie vertrouwen je vrienden jou ‘de huishoudpot’ toe. Als je (financiële) kansen ziet, probeer je die zoveel mogelijk te benutten. Herken je jezelf in dit profiel? Dan denken wij dat een financiële opleiding bij jou past. Je kunt ermee aan de slag in de financiële sector én hebt volop doorstroomkansen richting hbo.
Bekijk opleidingen

Samen met je collega’s ben je verantwoordelijk voor alles wat met financiën te maken heeft. Denk aan: bezittingen, schulden, verlies en winst, inkomsten en uitgaven. Iedere dag heb je met je collega’s van andere afdelingen te maken. Je legt aan hen uit waarom zij het financieel goed of misschien wel minder goed doen. Je geeft informatie bij de tussentijdse rapportages. Bij financiële transacties vragen zij jou om advies. Daarvoor heb je voldoende communicatieve vaardigheden nodig. Natuurlijk keer je iedere maand ook op tijd de salarissen uit aan de medewerkers. Daarvoor is de zorgvuldigheid nodig die jij in huis hebt.   

Hieronder staan onze financiële opleidingen genoemd. Ontdek welke het beste bij jou past. Als er één uitspringt, meld je dan aan.

Deze opleiding is VOL in Gouda en Leiden. In Woerden is nog voldoende plaats.

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Financiële informatie is belangrijk voor een bedrijf om te weten hoe een bedrijf of instelling er voor staat. Als Financieel Administratief Medewerker verzamel, orden en registreer je de financieel-administratieve informatie en voer je deze in voor de meest uiteenlopende financiële doeleinden. Ook beheer je bijvoorbeeld het kasgeld. Elke declaratie wordt door jou gecontroleerd en als deze goed is verwerk je deze. Jij houdt de debiteuren- en crediteurenadministratie bij en je maakt het grootboek op.

Opleidingsinhoud

Je gaat alles leren op het gebied van de volgende taken: Telefoneren. Verzorgen van de in- en uitgaande post. Bezoekers ontvangen. Administratieve gegevens invoeren. Al deze afwisselende werkzaamheden en nog veel meer leer je in de opleiding Financieel Administratief Medewerker.e bent het eerste aanspreekpunt van je collega’s en de klanten. Je hebt dus veel contact met mensen. Daarom besteed je nu veel aandacht aan sociale en communicatieve vaardigheden. Een goede brief of e-mail schrijven? Dat leer je in het Nederlands én in het Engels. Je maakt gebruik van moderne kantoorapparatuur en de computerprogramma’s die je hierbij nodig hebt. De opdrachten zijn gebaseerd op de beroepspraktijk. Je docenten begeleiden je daarbij persoonlijk en op maat. Daarnaast speelt natuurlijk ook de beroepspraktijkvorming (BPV, de stage) een belangrijke rol.

Haal meer uit je opleiding

Bij mboRijnland kan je zelf een richting geven aan je opleiding. Zo sluit je opleiding aan bij wie jij bent en wat jij wilt worden. Kijk eens naar deze mogelijkheden:

Buitenland

Wil jij tijdens je mbo-opleiding stage lopen in het buitenland of vakken volgen aan een buitenlandse school? Lees meer over internationalisering >

Keuzedelen

Een deel van je opleiding kan je zelf invullen. Je kunt keuzedelen kiezen die aansluiten bij jouw vakspecialisme, interesses, hobby’s en toekomstdromen! Lees meer over keuzedelen >

Ondernemerschap

Tijdens je studie al een eigen bedrijf starten? Of een winkel runnen? Bij mboRijnland krijg je de kans om jouw ondernemendheid te versterken. Lees meer over ondernemerschap >

Toelatingseisen

Voor deze opleiding heb je één van de volgende diploma’s nodig:

  • Diploma vmbo kaderberoepsgerichte leerweg
  • Diploma vmbo gemengde leerweg
  • Diploma vmbo theoretische leerweg
  • Diploma mbo-opleiding niveau 2
  • Diploma mbo-opleiding niveau 3
  • Overgangsbewijs naar havo/vwo 4  

Studiewijzer

Download de PDF

Kosten

Kijk voor een uitgebreider overzicht van de kosten van dit schooljaar bij het kostenoverzicht op www.mborijnland.nl/kosten. Op deze pagina vind je ook meer informatie over betalingsmogelijkheden en studiefinanciering.

Kosten van boeken en materialen

De kosten van boeken en materialen verschillen per opleiding. Je kunt bij één van de leveranciers op onze speciale schoolboekenpagina op www.mborijnland.nl/schoolboeken jouw boekenpakket bestellen.

Studeren met Laptop

Bij deze opleiding is veel lesstof webbased dat wil zeggen via internet toegankelijk en dus altijd en overal bereikbaar. We raden je daarom aan om gebruik te maken van je eigen laptop. Klik hier voor meer informatie (PDF)

Bijzonderheden

Locaties

  • Gouda (Groen van Prinsterersingel) (BOL)
  • Woerden (Polanerbaan) (BOL)
  • Leiden (Bètaplein) (BOL)

Deze opleiding is VOL in Gouda en Leiden. In Woerden is nog voldoende plaats.

Aanmelden opleiding Beleef het zelf
In het kort
Leerweg
BOL
Niveau
3
Duur
2 jaar
Locaties
Gouda - BOL is VOL voor schooljaar 2019-2020
Woerden
Leiden (Bètaplein) - BOL is VOL voor schooljaar 2019-2020
Heb je vragen?

Neem contact met ons op

Stel je vraag

Bekijk ook deze opleidingen