Financieel administratief medewerker

Met een financiële opleiding gaat er een wereld voor je open. Een wereld van cijfers en geld. Na een financiële opleiding ga je aan de slag op de financieel-administratieve afdeling van een bedrijf.

Bekijk opleidingen

Samen met je collega’s ben je verantwoordelijk voor alles wat met financiën te maken heeft. Denk aan: bezittingen, schulden, verlies en winst, inkomsten en uitgaven. Iedere dag heb je met je collega’s van andere afdelingen te maken. Je legt aan hen uit waarom zij het financieel goed of misschien wel minder goed doen. Je geeft informatie bij de tussentijdse rapportages. Bij financiële transacties vragen zij jou om advies. Daarvoor heb je voldoende communicatieve vaardigheden nodig. Natuurlijk keer je iedere maand ook op tijd de salarissen uit aan de medewerkers. Daarvoor is de zorgvuldigheid nodig die jij in huis hebt.   

Hieronder staan onze financiële opleidingen genoemd. Ontdek welke het beste bij jou past. Als er één uitspringt, meld je dan aan.

Opleidingen Financiële Beroepen

Opleiding is VOL in Leiden. Aanmelden voor andere locaties is nog mogelijk

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Geld en cijfers hebben je altijd al geboeid. Die eigenschap komt je prima van pas wanneer je wilt gaan werken als financieel administratief medewerker. In die functie houd je precies bij hoeveel geld er bij een bedrijf of organisatie binnenkomt en hoeveel er uitgaat. Daarvoor verzamel je financiële gegevens, ordent ze en registreert ze. Dat doe je voornamelijk op de computer, want de meeste bedrijven hebben hun boekhouding volledig geautomatiseerd.Mede dankzij jouw inspanningen is die boekhouding altijd op orde.

Als financieel administratief medewerker kun je een baan vinden bij een administratiekantoor, een bank of een verzekeringsmaatschappij. Maar ook bij een handelsbedrijf, een productiebedrijf of de overheid. Kortom: een beroep waarin je alle kanten op kunt gaan.

Opleidingsinhoud

Cijfermatig inzicht. Daar draait het om in de opleiding Financieel administratief medewerker. Dat inzicht heb je al; je ontwikkelt het verder in deze studie. Je leert boekhouden: financiële gegevens verzamelen, deze ordenen en verwerken op de computer. Je leert die financiële gegevens ook te analyseren. En je krijgt communicatietraining om al die cijfers straks goed uit te kunnen leggen aan collega’s en klanten. Je gaat aan de slag met opdrachten voor bedrijven uit de buurt. Zo kom je aan de kennis, vaardigheden en houding die je nodig hebt. Aan de hand van je eigen leervragen geef je zelf je leerproces vorm. Wat je leert, leg je vast in een portfolio.

Haal meer uit je opleiding

Bij mboRijnland kan je zelf een richting geven aan je opleiding. Zo sluit je opleiding aan bij wie jij bent en wat jij wilt worden. Kijk eens naar deze mogelijkheden:

Buitenland

Wil jij tijdens je mbo-opleiding stage lopen in het buitenland of vakken volgen aan een buitenlandse school? Lees meer over internationalisering >

Keuzedelen

Een deel van je opleiding kan je zelf invullen. Je kunt keuzedelen kiezen die aansluiten bij jouw vakspecialisme, interesses, hobby’s en toekomstdromen! Lees meer over keuzedelen >

Ondernemerschap

Tijdens je studie al een eigen bedrijf starten? Of een winkel runnen? Bij mboRijnland krijg je de kans om jouw ondernemendheid te versterken. Lees meer over ondernemerschap >

Toelatingseisen

Voor deze opleiding heb je één van de volgende diploma’s nodig:

  • Diploma vmbo kaderberoepsgerichte leerweg
  • Diploma vmbo gemengde leerweg
  • Diploma vmbo theoretische leerweg
  • Diploma mbo-opleiding niveau 2
  • Diploma mbo-opleiding niveau 3
  • Overgangsbewijs naar havo/vwo 4  

Studiewijzer

Download de PDF

Kosten

Kijk voor een uitgebreider overzicht van de kosten van dit schooljaar bij het kostenoverzicht op www.mborijnland.nl/kosten. Op deze pagina vind je ook meer informatie over betalingsmogelijkheden en studiefinanciering.

Kosten van boeken en materialen

De kosten van boeken en materialen verschillen per opleiding. Je kunt bij één van de leveranciers op onze speciale schoolboekenpagina op www.mborijnland.nl/schoolboeken jouw boekenpakket bestellen.

Studeren met Laptop

Bij deze opleiding is veel lesstof webbased dat wil zeggen via internet toegankelijk en dus altijd en overal bereikbaar. We raden je daarom aan om gebruik te maken van je eigen laptop. Klik hier voor meer informatie (PDF)

Bijzonderheden

Locaties

  • Gouda (Groen van Prinsterersingel) (BOL)
  • Woerden (Polanerbaan) (BOL)
  • Leiden (Bètaplein) (BOL)

Opleiding is VOL in Leiden. Aanmelden voor andere locaties is nog mogelijk

Aanmelden opleiding Beleef het zelf
In het kort
Leerweg
BOL
Niveau
3
Duur
2 jaar
Locaties
Gouda
Woerden
Leiden (Bètaplein) - BOL is VOL voor schooljaar 2018-2019
Heb je vragen?

Neem contact met ons op

Stel je vraag

Bekijk ook deze opleidingen