Commercieel Medewerker

Jij bent ondernemend en ziet altijd nieuwe kansen. Je voelt van nature aan hoe je iets kunt verkopen. Het lijkt je leuk om nieuwe klanten te werven, offertes te maken. Ja, commercieel denken zit echt in je genen. En met dat talent wil je graag iets doen. Denk dan eens na over een commerciële opleiding.
Bekijk opleidingen

Word je enthousiast van een opleiding? Zoek dan niet langer en meld je aan. Dat kan gewoon via de website.

Opleidingen Commerciële opleidingen

Deze opleiding is VOL in Leiden. In Alphen en Zoetermeer is nog voldoende plaats.

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Ben je commercieel medewerker, dan zit verkopen je in het bloed. Lekker zo veel mogelijk orders binnenhalen. Offertes sturen naar (mogelijke) klanten. Hen telefonisch te woord staan. Een relatie met hen opbouwen. Prachtig als je een order scoort! Dan zorg je voor een goede afhandeling. Je kijkt of het bestelde product op voorraad is. Zo niet, dan overleg je met collega’s van de productie- en de logistieke afdeling.

Als je even geen klant hebt, verzamel je informatie over de markt, nieuwe producten, concurrenten. Of je doet acquisitie en voert promotieactiviteiten uit. Ook administratief werk behoort tot je takenpakket. Zoals klanten- en assortimentsdossiers bijhouden en gegevens verzamelen om verkoopplannen en marketingplannen op te stellen. Je kunt in principe in ieder bedrijf gaan werken dat een product of een dienst verkoopt. 

Opleidingsinhoud

In de opleiding Commercieel medewerker ontwikkel je alle vaardigheden die nodig zijn om te verkopen. Maar ook om contacten te leggen met klanten leggen en om die te onderhouden. Als je dat doet, ben je helemaal in je element. Je leert tijdens de opleiding ook zelfstandig te werken, je eigen verantwoordelijkheid te nemen en samen te werken. Het is vanzelfsprekend dat je daarbij voldoet aan de representatieve eisen die het beroep stelt. Een aantal uren per week studeer je zelfstandig. Dan werk je aan praktijkopdrachten, waarin de leerstof van alle vakken aan de orde komt. Zo is deze hele studie praktijkgericht. Een mooie manier om je als commercieel medewerker te bekwamen. Om de kennis, vaardigheden en houding aan te leren die je als commercieel medewerker nodig hebt. Aan de hand van je eigen leervragen geef je zelf je leerproces vorm. De resultaten leg je vast in een portfolio.

Haal meer uit je opleiding

Bij mboRijnland kan je zelf een richting geven aan je opleiding. Zo sluit je opleiding aan bij wie jij bent en wat jij wilt worden. Kijk eens naar deze mogelijkheden:

Buitenland

Wil jij tijdens je mbo-opleiding stage lopen in het buitenland of vakken volgen aan een buitenlandse school? Lees meer over internationalisering >

Keuzedelen

Een deel van je opleiding kan je zelf invullen. Je kunt keuzedelen kiezen die aansluiten bij jouw vakspecialisme, interesses, hobby’s en toekomstdromen! Lees meer over keuzedelen >

Ondernemerschap

Tijdens je studie al een eigen bedrijf starten? Of een winkel runnen? Bij mboRijnland krijg je de kans om jouw ondernemendheid te versterken. Lees meer over ondernemerschap >

Beroepseisen

• Je bent commercieel ingesteld: je wilt dus verkopen.
• Je bent flexibel en kunt makkelijk inspelen op verschillende situaties.
• Je kunt klanten aan je organisatie binden: je zorgt dat ze steeds weer bij jouw bedrijf terugkomen.
• Je hebt goede communicatieve vaardigheden. Steekt zo even een goed verkooppraatje af.
• Je doet je werk zelfstandig en nauwkeurig.
• Je werkt goed samen.

Toelatingseisen

Voor deze opleiding heb je één van de volgende diploma’s nodig:

  • Diploma vmbo kaderberoepsgerichte leerweg
  • Diploma vmbo gemengde leerweg
  • Diploma vmbo theoretische leerweg
  • Diploma mbo-opleiding niveau 2
  • Diploma mbo-opleiding niveau 3
  • Overgangsbewijs naar havo/vwo 4  

Studiewijzer

Download de PDF

Kosten

Kijk voor een uitgebreider overzicht van de kosten van dit schooljaar bij het kostenoverzicht op www.mborijnland.nl/kosten. Op deze pagina vind je ook meer informatie over betalingsmogelijkheden en studiefinanciering.

Kosten van boeken en materialen

De kosten van boeken en materialen verschillen per opleiding. Je kunt bij één van de leveranciers op onze speciale schoolboekenpagina op www.mborijnland.nl/schoolboeken jouw boekenpakket bestellen.

Studeren met Laptop

Bij deze opleiding is veel lesstof webbased dat wil zeggen via internet toegankelijk en dus altijd en overal bereikbaar. We raden je daarom aan om gebruik te maken van je eigen laptop. Klik hier voor meer informatie (PDF)

Bijzonderheden

Voor deze opleiding is het kledingvoorschrift: zakelijk, netjes.

Locaties

  • Alphen aan den Rijn (Ambonstraat) (BOL)
  • Zoetermeer (Van Doornenplantsoen) (BOL)
  • Leiden (Bètaplein) (BOL)

Deze opleiding is VOL in Leiden. In Alphen en Zoetermeer is nog voldoende plaats.

Aanmelden opleiding Beleef het zelf
In het kort
Leerweg
BOL
Niveau
3
Duur
2 jaar
Locaties
Alphen aan den Rijn
Zoetermeer (Van Doornenplantsoen)
Leiden (Bètaplein) - BOL is VOL voor schooljaar 2019-2020
Heb je vragen?

Neem contact met ons op

Stel je vraag

Bekijk ook deze opleidingen