Tips voor de Keuzebegeleidingsdag

Leuk dat je naar de Keuzebegeleidingsdag op komt! Om dit bezoek tot succes te maken willen we je graag helpen met de voorbereiding. Hieronder hebben we een aantal tips voor je op een rijtje gezet.

Tip 1: Check onze site en bekijk de opleidingen die wij bieden.
Schrijf de opleidingen die je aanspreken alvast op een blaadje.
Op alle drie de locaties zijn voorlichters van alle opleidingen van mboRijnland aanwezig. Het maakt dus niet uit welke locatie je bezoekt.

Tip 2: Bereid een aantal vragen over deze opleidingen voor.
Op de Keuzebegeleidingsdag zijn voorlichters en studenten aanwezig om deze vragen te beantwoorden.

Zo kun je bijvoorbeeld vragen:
- Moet ik zelf een stageplaats regelen?
- Welke beroepen kan ik gaan doen met deze opleiding?
- Is het leuk op deze school, hoe is de sfeer hier?
- Hoe is de begeleiding geregeld?
- Hoe verloopt de intake?

Mocht je nog geen idee hebben welke opleiding je wilt gaan volgen, dan zijn er studiekeuzeadviseurs die je verder kunnen helpen.  

Tip 3: Neem de bevestiging mee die we je hebben gemaild. Hierop staan de gegevens die je hebt ingevuld en die onze medewerkers helpen om jou je keuze goed te laten maken. Als je de mail bij binnenkomst laat zien kan je gelijk doorlopen.  

Tip 4: Vertel je ouders of verzorgers dat je je hebt aangemeld, zij helpen je het te herinneren. Je ouders /verzorgers zijn natuurlijk van harte welkom om mee te komen.

Tip 5: Bedenk van te voren hoe je naar de Keuzebegeleidingsdag gaat. Misschien kunnen jouw ouders of verzorgers je brengen of ga je met het openbaar vervoer?

Tip 6: Neem je ID-bewijs mee. Er staan aanmeldcomputers klaar waar je je gelijk kunt aanmelden voor een opleiding

Tip 7: Als je een andere vraag hebt over de Keuzebegeleidingsdag, kun je ons bellen op 088 - 222 17 77 of mailen op info@mborijnland.nl