Interview Rowan

Rowan: “Het is altijd gezellig op de verdieping Bouwkunde!”

Rowan (23) is bijna klaar met de vierjarige opleiding ‘Middenkaderfunctionaris Bouw’ aan mboRijnland, maar weet nog goed hoe het allemaal begon. “Ik moest wel even wennen aan het grote gebouw, maar het was meteen al heel gezellig op de afdeling Bouwkunde”, vertelt Rowan.

Wat Rowan zo leuk vindt aan de studie ‘Middenkaderfunctionaris Bouw’? “Het is een brede studie. We leren tekenen op de computer, bouwpersoneel aansturen, maar ook communiceren met ambtenaren en functionarissen.” Na haar vier stages bij een aannemer en architectenbureaus weet Rowan precies wat ze wil: “Ik hoop na mijn studie als tekenaar bij een architectenbureau aan de slag te gaan.”

Studiekeuze veranderd na Open Dag
In eerste instantie wilde Rowan de opleiding ‘Interieurstyling’ volgen, maar tijdens haar bezoek aan de Open Dag werd ze op andere gedachten gebracht. “Ik raakte aan de praat met een leraar Engels. Hij adviseerde me om naast interieurstyling ook bouwkunde erbij te doen, omdat je dan veel breder wordt opgeleid en je dan meer kans hebt op een baan.” Rowan adviseert toekomstige studenten dan ook om naar een Open Dag te gaan. “Je krijgt advies van docenten uit het vakgebied. Aan de hand van jouw verhaal denken ze met je mee over een passende studiekeuze.”

Intakegesprek
Iedere student krijgt na aanmelding bij mboRijnland een uitnodiging voor een intakegesprek. “Ik had dit gesprek met mijn SLB’er (studieloopbaanbegeleider). Zij vroeg waarom ik voor deze opleiding had gekozen, hoe ik dacht dat de opleiding zou verlopen en naar mijn thuissituatie. Handig, want ik kon meteen vertellen dat ik een zoontje heb. Na het gesprek werd er ook een pasfoto gemaakt en moest ik een onderwijsovereenkomst tekenen.”

Eerste schoolweek
“In de eerste schoolweek deden we spelletjes om elkaar beter te leren kennen. Daardoor was het op de afdeling Bouwkunde vanaf de eerste dag al heel gezellig. Ik heb snel nieuwe vrienden en vriendinnen gemaakt. Maar aan het grote gebouw moest ik wel even wennen. Gelukkig zit onze opleiding vooral op één verdieping en zijn het vooral de docenten die elk uur van lokaal en verdieping moeten wisselen.”

Fijn lerarenteam
Rowan is blij met de leraren van wie ze les krijgt. “We hebben echt een gemotiveerd lerarenteam. De lessen zijn leuk en interessant. Als jij gemotiveerd bent, helpen de docenten jou ook graag. En ze zijn persoonlijk betrokken. Zo was ik in mijn eerste jaar een periode veel afwezig, omdat ik het moeilijk vond om school te combineren met mijn zoontje. Mijn SLB’er belde me op om erover te praten. Zij en andere leraren hebben mij toen echt gemotiveerd om weer naar school te gaan. Dat was fijn!”

Meld je aan voor de volgede voorlichting

Wist je dat je Rowan en andere studenten van mboRijnland ook kunt volgen via Snapchat? Voeg mbostudent toe en kom alles te weten over onze school en opleidingen!

Overzicht voorlichtingsmomenten