Interview Nikky

Nikky: “De sfeer op school is fijn en docenten geven leuk les”

Nikky Maas, eerstejaarsstudent opleiding Maatschappelijke Zorg / Verzorgende Individuele Gezondheidszorg in Woerden

Waarom heb je gekozen voor deze opleiding?
Het leek mij een super leuke opleiding, omdat je voor andere mensen wat kan doen wat zij zelf niet kunnen. Ik volg de opleiding in Woerden en deze locatie spreekt mij aan omdat alles heel overzichtelijk is. Voor lokalen hoef je niet ver te zoeken.

Waarom raad je toekomstige studenten aan deze opleiding te volgen?
De sfeer op school is heel fijn. De docenten zijn erg aardig en geven een leuke eigen draai aan de lessen. We maken ook wel eens uitstapjes. Laatst zijn we naar een woonplek voor gehandicapten en een verpleegtehuis geweest zodat we weten waar we straks stage gaan lopen en waar we later gaan werken. 

Wat vind je tot nu toe het leukste aan je opleiding?
Het leukste vind ik het vak over de basiszorg waarin je verschillende ziektebeelden leert kennen. Ik heb geleerd wat het beste voor mensen is. Hoe je ze bijvoorbeeld moet wassen. En je voert handelingen uit die je later ook moet gaan doen.

Wat wil je met je opleiding gaan doen?
Ik wil na mijn opleiding op een gesloten afdeling gaan werken met mensen met dementie. Dat is echt iets voor mij omdat ik eenzame mensen graag genoeg aandacht geef. Op de middelbare school heb ik al stage gelopen bij een verzorgingstehuis en daar begon mijn interesse. En over een paar weken start ik met mijn stageperiode bij een verpleegtehuis in Vinkeveen.

Nieuwsgierig geworden naar de opleiding Maatschappelijke Zorg / Verzorgende Individuele Gezondheidszorg (niveau 3, BOL en BBL)? Kijk hier voor meer informatie!

Overzicht voorlichtingsmomenten