EMEU4ALL: Internationale ervaring start in je klaslokaal

Volg jij een opleiding Welzijn of Gezondheidszorg aan mboRijnland? Dan kun je deelnemen aan (virtuele) lesmodules via het Europese netwerk EMEU4ALL. Internationale ervaring kan zo al starten in je eigen klaslokaal.

EMEU4ALL biedt je de mogelijkheid lessen in het Engels te volgen. Dat kan bij mboRijnland of aan een van de partnercolleges in het buitenland. Zo ontstaat in de klas een internationale mix van studenten. Colleges in Denemarken, Duitsland, Finland, Spanje en het Verenigd Koninkrijk doen mee aan het project.

Virtuele samenwerking met buitenlandse studenten

Voordat je een module gaat volgen in het buitenland, kun je al virtueel samenwerken met leeftijdsgenoten in een ander land. De lesmodules duren ten minste twee weken. Daarna kun je ze eventueel aanvullen met een stage. Ook de lesmodule zelf geldt al als stage.

Hoe regel je het?

Op de website van EMEU vind je een overzicht van beschikbare modules. Zie jij een module die aansluit bij jouw opleiding, dan kun je je direct inschrijven. De gastschool zal vervolgens contact opnemen met mboRijnland om jouw aanmelding te bespreken met je studieloopbaanbegeleider en IBPV-Coördinator.

Vragen?

Heb je vragen? Neem contact op met je IBPV-coördinator.