Automobility

Volg jij een opleiding binnen het domein Mobiliteit & Voertuigen? Dan kun je diverse vakken in het buitenland volgen. Reis af naar Engeland voor een module autosport of leer alles over diesel verstuivers in Litouwen. Naast de technische kennis die je opdoet leer je nog veel meer!

mboRijnland doet mee aan het programma’s Automobility in EU. Dit is een Europees samenwerkingsverband tussen scholen in o.a. Engeland, Estland, Denemarken, Finland, Litouwen, Spanje en Nederland. De scholen ontwikkelen gezamenlijk de gaafste modules. Deze kun je vervolgens bij één van de partnercolleges in het buitenland volgen. Bij elke lesmodule hoort een korte stage van drie of vier weken. Benieuwd welke modules er binnenkort gedraaid worden?

Bekijk het actuele overzicht van beschikbare modules >

Hoe regel je het?

Vanaf het tweede leerjaar (ten minste niveau 2) kun je een lesmodule in het buitenland volgen. Voorwaardes zijn dat je voortgang op school in orde is, de module aansluit bij je ontwikkeling, je een BOL opleiding volgt en 18 jaar of ouder bent. Tijdens informatiebijeenkomsten – 2x per schooljaar – krijg je informatie over de beschikbare modules. Ook kun je vragen stellen over de inhoud en hoe je je kunt aanmelden.

Subsidie

Volg je een module in het buitenland? Dan heb je recht op subsidie vanuit het Europese subsidieprogramma Erasmus+. Vraag je studieloopbaanbegeleider en BPV-docent om de benodigde formulieren. Hij zal je hierbij helpen.

Vragen?

Heb je vragen? Benader je SLB-er en voor je het weet zit je in het vliegtuig op pad naar een internationaal technisch avontuur!