Subsidiemogelijkheden

Krijg ik subsidie voor mijn buitenlandstage?

Ga je stage lopen in een land dat deel uitmaakt van de Europese Unie? Dan kom je in aanmerking voor een subsidie. Deze subsidie is een tegemoetkoming in de reis- en verblijfskosten die je moet maken. Op deze pagina lees je hoe je een subsidie aanvraagt.

Erasmus+Stages binnen de Europese Unie (+ IJsland, Liechtenstein, Macedonië, Noorwegen, Turkije) komen in aanmerking voor een subsidie vanuit het Europese subsidieprogramma Erasmus+.

Hoe vraag ik subsidie aan?

VET Mobility CharterVraag een gesprek aan met jouw studieloopbaanbegeleider en BPV-docent. Van hen ontvang je een aanmeldformulier met handleiding en een Learning Agreement. Zorg dat je deze formulieren volledig invult en een goede beschrijving geeft van je stage. Lever de ingevulde en ondertekende formulieren daarna in bij je BPV-docent.

Hoeveel subsidie krijg ik?

Is jouw subsidieaanvraag goedgekeurd? Dan ontvang je een contract. Daarin staat hoeveel subsidie je krijgt. De hoogte van jouw subsidie is afhankelijk van:

  • het land waar je gaat stage lopen (i.v.m. levensstandaard)
  • de duur van jouw stage

Je ontvangt 70 procent van jouw subsidie vóór je stage; 30 procent krijg je na inlevering van de rapportages na afronding van je stage.

Vragen?

Heb je vragen? Neem contact op met je stagecoördinator.