Bemiddelingsbureaus

Regel een stageplek via een bemiddelingsbureau

Bemiddelingsbureaus kunnen je helpen bij het vinden van een leuke stageplek in het buitenland. Op deze pagina vind je een overzicht van bemiddelingsbureaus. Zorg dat je eerst goedkeuring vanuit mboRijnland hebt voor jouw buitenlandstage.

Bemiddelingsbureaus regelen – tegen een vergoeding – een goede stageplek voor je in het buitenland. Ook helpen ze je bij het vinden van onderdak tijdens je stage. Bovendien zorgt een bemiddelingsbureau voor begeleiding als je in het buitenland aankomt. En je kunt er terecht met vragen als je tijdens je stage tegen problemen aanloopt.

Bij welke bemiddelingsbureaus kan ik terecht?

mboRijnland heeft goede contacten met de volgende bemiddelingsbureaus:

Wat kost een bemiddelingsbureau?

Bemiddelingsbureaus brengen kosten in rekening voor hun diensten. Denk aan zaken als stagebemiddeling, het regelen van huisvesting, evaluatiegesprekken, taallessen, etc. Houd rekening met een tarief van circa € 500,-. Deze kosten kun je financieren vanuit de subsidie die je ontvangt voor jouw buitenlandstage.

Alleen stage lopen bij een erkend leerbedrijf

Als je een stagebedrijf hebt gevonden, moet mboRijnland controleren of dit bedrijf geaccrediteerd is om stagiairs te begeleiden. De Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) voert deze accreditatie uit.

Bemiddelingsbureau: geen reisbureau

Let op: een bemiddelingsbureau is geen reisbureau dat alles voor je regelt. Het boeken van je reis zul je bijvoorbeeld zelf moeten verzorgen. Bespreek vooraf goed wat je wel en niet zelf moet regelen.

Vragen?

Heb je vragen? Neem contact op met je stagecoördinator.