Middenkaderfunctionaris Infra

Opleidingen Infratechniek

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Je wordt opgeleid tot middenkaderfunctionaris infra. In deze opleiding leer je een flink aantal kerntaken op het gebied van de Infratechniek. De middenkaderfunctionaris infra is betrokken bij het ontwerp, de realisatie en de instandhouding van infraprojecten. Dat kan heel breed zijn, maar juist ook heel specialistisch. Je wordt in je werkzaamheden betrokken bij tekeningen, bestekken, begrotingen/offertes, planningen, constructies en uitvoeringsaspecten. Je kunt na deze opleiding gaan werken in organisaties, bedrijven en instellingen die de infrastructuur vorm geven, realiseren en onderhouden. Om dit werk goed te kunnen doen, moet je niet alleen beschikken over de juiste kennis en vaardigheden, maar ook een passende beroepshouding is belangrijk. Je moet interesse hebben in Infratechniek. Die mix van kennis, beroepshouding en vaardigheden maken je tot een goede middenkaderfunctionaris Infra.

Opleidingsinhoud

Bij deze mbo-opleiding leer je de kennis en vaardigheden voor je toekomstige beroep. Daarnaast leer je hoe je goed kunt functioneren in de maatschappij en dus ook op je werk. Dat laatste gaat meer over gedrag. Je leert bijvoorbeeld hoe je omgaat met collega’s en met klanten. Je leert hoe je jezelf presenteert, hoe je iets duidelijk uitlegt en hoe je bijvoorbeeld moet inspelen op een klacht van een klant. Kortom, allemaal dingen die óók heel belangrijk zijn om je toekomstige werk goed te kunnen doen. Al deze zaken staan omschreven in het curriculum. 

Je vakken zijn o.a. Waterbouw, Wegenbouw, Schetsen, Computertekenen en Mechanica. Daarnaast krijg je Nederlands, Rekenen, Bèta, Engels en Loopbaan & Burgerschap.

Haal meer uit je opleiding

Bij mboRijnland kan je zelf een richting geven aan je opleiding. Zo sluit je opleiding aan bij wie jij bent en wat jij wilt worden. Kijk eens naar deze mogelijkheden:

Buitenland

Wil jij tijdens je mbo-opleiding stage lopen in het buitenland of vakken volgen aan een buitenlandse school? Lees meer over internationalisering >

Keuzedelen

Een deel van je opleiding kan je zelf invullen. Je kunt keuzedelen kiezen die aansluiten bij jouw vakspecialisme, interesses, hobby’s en toekomstdromen! Lees meer over keuzedelen >

Ondernemerschap

Tijdens je studie al een eigen bedrijf starten? Of een winkel runnen? Bij mboRijnland krijg je de kans om jouw ondernemendheid te versterken. Lees meer over ondernemerschap >

Toelatingseisen

Voor deze opleiding heb je één van de volgende diploma’s nodig:

  • Diploma vmbo kaderberoepsgerichte leerweg
  • Diploma vmbo gemengde leerweg
  • Diploma vmbo theoretische leerweg
  • Diploma mbo-opleiding niveau 2
  • Diploma mbo-opleiding niveau 3
  • Overgangsbewijs naar havo/vwo 4  

Studiewijzer

Download de PDF

Kosten

Kijk voor een uitgebreider overzicht van de kosten van dit schooljaar bij het kostenoverzicht op www.mborijnland.nl/kosten. Op deze pagina vind je ook meer informatie over betalingsmogelijkheden en studiefinanciering.

Kosten van boeken en materialen

De kosten van boeken en materialen verschillen per opleiding. Je kunt bij één van de leveranciers op onze speciale schoolboekenpagina op www.mborijnland.nl/schoolboeken jouw boekenpakket bestellen.

Locaties

  • Leiden (Bètaplein) (BOL)
Aanmelden opleiding Beleef het zelf
In het kort
Leerweg
BOL
Niveau
4
Duur
4 jaar
Locatie
Leiden (Bètaplein)
Heb je vragen?

Neem contact met ons op

Stel je vraag

Bekijk ook deze opleidingen