Moeder Angelina over het Online Inloopmoment voor ouders

“Wat ik heel mooi vond om te horen, is de ondersteuning die mboRijnland biedt aan de studenten. Ik vind het prettig om te weten dat er 1 aanspreekpunt voor je kind is, voor zowel de ouders als voor de student. Daarbij heeft elke student een soort zorgteam om hem/haar heen staan, dus een slb’er, mentor, begeleider, ouder. Dat is niet op alle mbo’s zo.”

Angelina -moeder van de 15-jarige studiekiezer Thiemo- volgde onlangs een Online Inloopmoment voor Ouders. Angelina deelt haar ervaring met je. 

Bezoeken van een Open Dag
Angelina: ‘Mijn zoon Thiemo en ik zijn eerst bij verschillende scholen op Open Dagen gaan kijken. Na het bezoek bij de Open Dag van mboRijnland in Alphen aan den Rijn besloot Thiemo zich in te schrijven voor de opleiding Ondernemer Handel. De locatie is dichtbij huis en deze opleiding werd niet bij concurrenten aangeboden. Tijdens de Open Dag ben je samen met je kind vooral gericht op het maken van een studiekeuze. Er is dan weinig rust om je te verdiepen in algemene zaken rondom het mbo. Het leek me handig om daarom bij het Online Inloopmoment aanwezig te zijn.’

Online Inloopmoment
‘Het Online Inloopmoment was een drukbezocht online event, want er waren rond de 250 ouders/verzorgers aanwezig. Het prettigste aan het Online Inloopmoment is dat je rustig de tijd hebt om alle ins en outs over het mbo te horen. Natuurlijk kan je ook informatie op de website opzoeken, maar ik vond het prettig om hierbij te zijn. We kregen een duidelijke presentatie en het was interactief. Hierdoor was er genoeg ruimte om vragen te stellen en die werden helder beantwoord. Ook als je al bekend bent met het mbo is het online event waardevol, omdat er specifieke informatie over mboRijnland voorbij komt. Het was ook prettig om meer informatie over DUO te ontvangen. Ik heb de informatie kunnen ophalen waar ik naar op zoek was en anders is er altijd de mogelijkheid om individueel contact op te nemen met mboRijnland.’ 

Ondersteuning voor de studenten
‘Wat ik heel mooi vond om te horen, is de ondersteuning die mboRijnland biedt aan de studenten. Ik vind het prettig om te weten dat er 1 aanspreekpunt voor je kind is, voor zowel de ouders als voor de student. Daarbij heeft elke student een soort zorgteam om hem/haar heen staan, dus een slb’er, mentor, begeleider, ouder. Dat is niet op alle mbo’s zo. Daar ben ik echt positief verrast over. Het maakt de overgang van het voortgezet onderwijs naar het mbo ook minder groot.’ Bekijk hier meer informatie over de begeleiding van studenten.

Ook benieuwd naar het Online Infomoment? Bekijk de voorlichtingskalender.