Max en Sophie in de finale van Skills Heroes

“We zijn bij elkaar gezet door onze docenten, maar omdat we elkaar al goed kennen had ik gelijk vertrouwen in ons als team.”

Sophie (20 jaar) en Max (19 jaar) staan donderdag 9 maart als team in de finale van Skills Heroes voor de opleiding Handhaver Toezicht en Veiligheid. Ze hebben er veel zin in en van zenuwen is geen sprake, want Sophie en Max kunnen naar eigen zeggen wel tegen een stootje.

Gedreven studenten
Sophie en Max zijn een goed team samen. Ze kennen elkaar al van hun eerdere opleiding Beveiliger. Ook werken ze regelmatig samen in de Beveiliging. Sophie: “we zijn bij elkaar gezet door onze docenten, maar omdat we elkaar al goed kennen had ik gelijk vertrouwen in ons als team”. Max vult aan: “En dat we nu in de finale staan van Skills Heroes bewijst dat wel.”

Max en Sophie zijn twee gedreven studenten die flink aan de weg timmeren in hun vak. Alle twee werken ze naast hun studie als beveiliger in een museum. Max in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden en Sophie in het Anne Frank museum in Amsterdam. Daarnaast werken ze voor het beveiligingsbedrijf van een docent van mboRijnland, waardoor ze elkaar ook buiten de schoolbanken tegenkomen.

Veel oefenen en niet bang om fouten te maken
Donderdag 9 maart staan ze in de finale van Skills Heroes. Ter voorbereiding hebben ze veel geoefend. Zowel thuis als in de les. Max: “het lastigste is het onderdeel ‘redenen van wetenschap’. Dat houdt in dat je een situatie zo precies mogelijk moet omschrijven. Eén woordje vergeten kan al betekenen dat je geen punten krijgt, dus daar heb ik veel op geoefend.”

Sophie: “we hebben er best wat extra uren ingestoken. Alle twee zijn we geholpen door docenten die lang gewerkt hebben in het vak. Docenten met zoveel ervaring is heel fijn. Je leert ervan en het motiveert me.”

Meedoen is belangrijker dan winnen
Of Sophie en Max het doen voor een medaille? Max: “het zou onwijs gaaf zijn als we een medaille winnen, maar daar doen we het niet voor. Het gaat ons echt om de ervaring.” “We willen het leuk hebben en leren”, vult Sophie aan.

We wensen Sophie en Max heel veel succes!