Anne student Legal, Insurance en HR Services

“De studiekeuzetool van mboRijnland heeft me geholpen tijdens de zoektocht naar de juiste studie”

Anne (21) is tweedejaars student Legal, Insurance en HR Services Specialist bij mboRijnland in Zoetermeer. Ze wist welke studie ze wilde gaan doen na het gebruiken van de Studiekeuzehulp en het bezoeken van een Open Dag. “De docenten en studenten maakten me heel enthousiast!”

Anne wist dat ze iets met wet- en regelgeving wilde doen. “Het is belangrijk dat je weet wat je leuk vindt, maar ook wat je niet leuk vindt. Dan kun je studies wegstrepen. Ik wilde bijvoorbeeld niet iets doen met zorg of techniek. De economische kant – en dan vooral de juridische kant – sprak me wél aan.”

Open Dag
Tijdens de Open Dag sprak Anne met docenten en studenten van verschillende opleidingen. “Ik vertelde hen dat ik het leuk vind om met mensen om te gaan en om dingen uit te leggen. Toen opperde iemand dat de opleiding Legal, Insurance en HR Services Specialist misschien wel iets voor mij kon zijn.”

Praten met een student
Anne had zelf nog niet eerder aan die opleiding gedacht. “Maar een student vertelde er zo enthousiast over, dat ik erg nieuwsgierig werd. Ik kreeg te horen welke vakken ik zou gaan volgen, waar ik stage zou kunnen lopen en wat ik er later mee kon doen. Dat sprak me aan! Ik ben blij dat ik naar de open dag ben geweest, want deze studie past heel goed bij me.”

Goed contact met docenten
Het leukste aan mboRijnland vindt Anne de sfeer en het goede contact met docenten. “De docenten helpen heel goed bij het vinden van een passende stage. En met vragen over je opleiding kun je altijd bij je studieloopbaanbegeleider terecht. Wat trouwens heel leuk is: ik loop ieder jaar een stage. Zo weet je steeds beter waar je goed in bent en word je goed voorbereid op de arbeidsmarkt.”

Advies
Anne heeft een paar adviezen voor scholieren die een studie gaan kiezen: “Check de studiekeuzetool en bezoek meerdere open dagen. Alleen zo kom je erachter welke opleiding écht goed bij jou past. Ook kun je tijdens een Open Dag alvast de sfeer proeven: je maakt kennis met de docenten, kan studenten vragen stellen en je kunt een kijkje nemen in de lokalen. Het is belangrijk dat je een goed gevoel hebt bij de school. Laat je ouders je helpen bij het maken van een studiekeuze, maar kies vooral een studie die je zelf leuk vindt. Begin daarom al vroeg met oriënteren en bezoek in november al een Open Dag. Dan is de keuze op het moment dat je je moet inschrijven niet meer zo moeilijk!”

Benieuwd welke opleiding écht goed bij jou past? Meld je nu aan voor het volgende voorlichtingsmoment