Toon zoekbalk
Toon zoekbalk Toon menu

Informatie voor decanen

Op deze pagina's vindt u informatie die specifiek bedoeld is voor decanen. Heeft u als decaan verdere vragen? Neem contact met ons op! Neem contact op

 Voorlichtings-kalender

Bekijk alle evenementen

Brochures mboRijnland

Aanvragen brochure

Wet toelatingsrecht

Vraag & Antwoord

Digitale Decanenupdates

Bekijk updates

Welke voorlichting geven wij?

Studenten die één of meer voorlichtingsactiviteiten bezoeken zijn succesvoller in hun studie, weten wij uit onderzoek. mboRijnland stemt haar voorlichtingsactiviteiten af op het keuzeproces van uw leerlingen. Van kijken, naar zelf beleven en tot slot de opleiding kiezen. Zo helpen wij uw leerlingen zo goed mogelijk bij het maken van een belangrijke, vaak niet eenvoudige keuze.

Voorlichtingskalender 2018-2019 (PDF)

1) Kijken

Open Dagen

In november en februari organiseren wij de Open Dagen. Een goed moment voor uw leerlingen om te kijken wat er allemaal mogelijk is en de sfeer te proeven. Zij maken kennis met de school, ontdekken de opleidingen en spreken docenten en studenten.

Info-uur

Het Info-uur vindt dit jaar viermaal plaats. In dit uurtje kunnen de leerlingen en ouders in gesprek met de voorlichters. Ze kunnen praktische vragen stellen, zoals: hoeveel huiswerk is er en hoe regel je de stage? Er is daarbij veel persoonlijk aandacht. Ook helpen wij in dit uur uw leerlingen bij het aanmelden voor een opleiding.

Website & filmpjes

Op onze website zijn veel filmpjes te vinden, bijvoorbeeld over het verschil tussen een BOL- en BBL-opleiding en krijg je een indruk van onze locaties. Wijs uw leerlingen vooral ook op onze opleidingspagina’s.

3) Kiezen

Keuzebegeleidingsdag

Leerlingen die in maart nog geen studiekeuze hebben gemaakt, zijn van harte welkom tijdens de Keuzebegeleidingsdag. Hier kunnen zij voorlichters van alle opleidingen spreken, een studiekeuze test doen en een persoonlijk adviesgesprek voeren met een van onze studiekeuzeadviseurs.

2) Beleven

Proefstuderen

Tijdens het Proefstuderen beleven uw leerlingen hoe het is om bij mboRijnland te studeren. Zij kunnen proeflessen volgen bij twee verschillende opleidingen. Het Proefstuderen vindt in december plaats, na de eerste Open Dag in november.

Meelopen

Scholieren kunnen ook een dag(deel) meelopen met huidige studenten. De aanvraag hiervoor vindt plaats via onze communicatiecoördinatoren per vestiging. Leerlingen moeten zich hier altijd voor aanmelden via deze contactpersoon.