Taallessen Nederlands NT1 & NT2

Wat ga je leren?

Je leert de Nederlandse taal (beter) te beheersen, te verbeteren en je taalniveau te verhogen. Door de taallessen te volgen kun je beter Nederlands spreken, lezen, schrijven en luisteren. Er is veel aandacht voor grammatica en je krijgt  taallessen op niveau A0, A1, A2, B1 en B2 en kunt ook spreeklessen volgen.

Iemand die de taal nog niet beheerst, zit op A0-niveau. Herken je dagelijkse woorden en basiszinnen en kun je een eenvoudig gesprek voeren? Dan zit je op A1-niveau. Mensen die de taal op A2-niveau beheersen kunnen zinnen en informatie begrijpen over alledaagse onderwerpen als familie, boodschappen of werk. Taalniveau B1 staat voor eenvoudig Nederlands. Taalniveau B1 kenmerkt zich door het gebruik van veel voorkomende woorden en korte, eenvoudige en actieve zinnen. B2 staat gelijk aan mbo3 niveau

Je volgt les in een taalgroep die past bij jouw niveau en je wordt begeleid door gespecialiseerde docenten. In de lessen wordt gebruik gemaakt van effectieve lesmaterialen en lesmethoden.

Over jou

  • Nederlands is je moedertaal en je wilt zeker worden in het lezen en schrijven ervan (NT1)
  • Nederlands is je tweede taal en je wilt de taal (beter) leren lezen en schrijven (NT2)
  • Je wilt betere (carrière)kansen in de maatschappij
  • Je wilt jezelf gemakkelijker verstaanbaar maken
  • Je bent nieuwsgierig en enthousiast

In de praktijk

Indien je het gewenste taalniveau hebt bereikt, ontvang je een verklaring van deelname. Hiermee kun je aantonen dat je een bepaald Nederlands taalniveau beheerst. Dit helpt je bij het vinden van een baan of het verder leren van de taal. Het maakt het misschien ook makkelijker om nieuwe mensen te ontmoeten, een vraag aan iemand in een winkel te stellen of om je (klein)kinderen helpen met het maken van huiswerk.

Locaties
Leidschendam-Voorburg
Het kan voorkomen dat lessen op andere locaties worden gegeven zoals basisscholen in Leidschendam-Voorburg. De lestijden worden in onderling overleg bepaald.

In het kort

Duur: maximaal 3 jaar (1 tot 2 keer in de week). De duur van de opleiding en de hoeveelheid lesdagen zijn afhankelijk van het huidige taalniveau en leerdoel van de deelnemer.

Toelatingseisen

Om toegelaten te worden tot de taallessen ben je:

  • Inwoner van Leidschendam-Voorburg
  • Ingeburgerd en/of genaturaliseerd
  • Ouder dan 18 jaar. 

Kosten

Deelname aan de taallessen is gratis (met uitzondering van een lesboek dat je zelf moet kopen).

Informatie aanmelden

Meer weten of aanmelden?
Wil je meer weten over de taallessen en wanneer ze starten? Of ben je enthousiast, voldoe je aan de toelatingseisen en wil je je aanmelden? Stuur dan een mail naar contractonderwijs@mborijnland.nl.

Aanmelden

 Contact

College Contractonderwijs
088 222 1772

 Locaties

Leidschendam-Voorburg

Heb je vragen?
Neem contact met ons op

Stel je vraag

Heb je vragen?

Neem contact met ons op

Stel je vraag