Kies jouw mbo-opleiding!

Weet jij welke opleiding je wilt gaan doen? Meld je direct aan via de knop 'Aanmelden mbo-opleiding'.

Studeren bij ID College

ID College biedt een persoonlijke en praktijkgerichte aanpak. Bij ons leer je niet alleen een vak, maar je ontwikkelt je ook persoonlijk en leert je weg te vinden in de maatschappij. Meer informatie over onze aanpak staat op deze pagina. Bekijk hier het overzicht van de mbo-opleidingen of meld je direct aan!

Aanmelden voor een mbo-opleiding

Aanmelden voor een mbo-opleiding bij ID College kan via het aanmeldformulier. Het duurt ongeveer 10 minuten om het aanmeldformulier in te vullen. Vul het formulier zo correct en volledig mogelijk in. Al je persoonlijke gegevens worden vertrouwelijk behandeld. De aanmelding wordt pas verzonden als je op de button "versturen" hebt geklikt bij stap 4. Na je aanmelding word je uitgenodigd voor een gesprek. 
Let op! Vul een e-mailadres en telefoonnummer in waarop je goed te bereiken bent.

Tijdens het aanmelden heb je een aantal gegevens nodig. Houd daarom het volgende bij de hand:

  • je paspoort of identiteitskaart;
  • je gevolgde opleiding of behaalde diploma’s.

ID College gaat samen met ROC Leiden! Op onze website vind je nu al alle opleidingen van ID College en ROC Leiden bij elkaar. Deze opleidingen geven we vanaf augustus 2017 samen. Je krijgt dus het beste van twee scholen. Via de aanmeldknoppen op de opleidingspagina's kun je je direct aanmelden!

Wat gebeurt er na je aanmelding?

Nadat je je hebt aangemeld via het aanmeldformulier doorloop je de volgende stappen:

1. Direct een bevestiging per e-mail

Direct na jouw aanmelding ontvang je per e-mail een bevestiging. Afhankelijk van jouw situatie en gekozen opleiding mag je direct zelf een intakegesprek plannen of nemen wij binnen tien werkdagen contact met jou op over jouw intake. Dit kun je ook nalezen in de e-mail met de bevestiging. Lees de e-mail met de bevestiging van jouw aanmelding daarom goed door!

2. Uitnodiging intakegesprek

Je ontvangt na het plannen van jouw intake een e-mail van ons met de volgende informatie:

  • datum en tijdstip van jouw intakeafspraak;
  • wat je moet meenemen naar het intakegesprek;
  • de inlogcode en het wachtwoord voor de StartMeter, een online test over jouw beroepsinteresses, competenties, leerstijl en persoonlijkheid;
  • hoe je je kunt voorbereiden op het intakegesprek.

Let op: een intakegesprek en het maken van de StartMeter zijn onderdeel van verplichte intakeactiviteiten. Hierover lees je meer op onze pagina over toelating.

3. Intakegesprek

Je komt volgens afspraak langs op school voor een intakegesprek of een gesprek bij het Onderwijs Servicecentrum. In dit gesprek bespreken we samen jouw opleidingskeuze. Hiervoor gebruiken we onder andere jouw resultaten van de StartMeter en het doorstroomformulier. Tijdens het gesprek willen we samen met jou bepalen of de opleiding waar je je voor hebt aangemeld, écht bij jou past. Als het nodig is, volgen hierna nog eventuele aanvullende gesprekken.

Studiekeuzeadvies
Aan het einde van de intake ontvang je een studiekeuzeadvies, waarmee je kunt instromen in de opleiding die het beste bij jou past. Een aantal dagen na afloop van het intakegesprek ontvang je per brief de onderwijsovereenkomst (OOK) thuisgestuurd. Deze moet je ondertekenen (als je nog geen 18 bent moet een van je ouders/verzorger ook tekenen) en naar ons opsturen of inleveren bij de Infodesk bij één van onze vestigingen. De ondertekende onderwijsovereenkomst (OOK) is je officiële en definitieve inschrijfbewijs.

4. Starten met de opleiding

Als het goed is, zit je helemaal op je plek in de door jouw gekozen opleiding. Vier weken na de start bij je opleiding check je dit ook samen met je studieloopbaanbegeleider.

Ja, ik wil mij direct aanmelden!